Aktualitātes
15.07.2020

Rīgā uzņems filmu par Edgaru Alanu Po

Komentē
0

Ar "Rīgas filmu fonda" atbalstu drīzumā galvaspilsētā taps piecas ārzemju filmas, tostarp britu šausmu trilleris "Kraukļa grava", kuras galvenais varonis ir dzejnieks Edgars Alans Po.

"Rīgas filmu fonds" dibināts, lai sniegtu atbalstu starptautisku kino projektu īstenošanai galvaspilsētā, un pēdējā konkursā šim mērķim sadalīti 511 732 eiro.

Līdzfinansējumu saņēmuši pieci starptautiski projekti:

SIA "Film Angels Studio" pieteikums "Kraukļa grava", kas taps sadarbībā ar "Now-films" (Lielbritānija) un ir gotiska šausmu filma ar trillera elementiem un amerikāņu dzejnieku Edgaru Alanu Po kā galveno tēlu. Filmēšana Latvijā ir plānota 2020. gada oktobrī.

SIA "Ego Media" pieteikums "Kalev", kas taps sadarbībā ar "Allfilm" (Igaunija) un ir patiesos notikumos balstīta sporta drāma par Igaunijas basketbola komandu "Kalev" deviņdesmito gadu sākumā. Filmēšana Latvijā ir plānota šī gada augustā.

SIA "Film Angels Studio" pieteikums "Aptiekārs Melhiors", kas taps sadarbībā ar "Taska Film" (Igaunija) un ir uz grāmatām balstīta viduslaiku kriminālfilmu triloģija, kuras notikumi risinās Hanzas savienības laikmeta Tallinā. Filmēšana Latvijā ir plānota šī gada augustā un septembrī.

SIA "Tasse Film" pieteikums "Kāzas II", kas taps sadarbībā ar "Studio Metrage" (Polija) un ir traģikomiska drāma ar atskatu uz Otrā pasaules kara laika notikumiem Polijā. Filmēšana Latvijā ir plānota 2020. gada jūlija beigās un augustā.

SIA "Cinevilla Films" pieteikums "Terra X – Viena diena…", kas taps sadarbībā ar "Story House Productions" (Vācija) un ir vēsturisku dokumentālo TV filmu triloģija, ikdienas inscenējums viduslaiku pilī, Ņujorkā industriālās revolūcijas laikā un Drēzdenē pēc kara. Filmēšana Latvijā ir plānota no šī gada jūlija otrās puses līdz septembrim.

Nākamajā konkursā plānotā Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma summa ir 800 000 eiro un pieteikumu iesniegšanas termiņš ir atvērts līdz šī gada 30. septembra plkst. 12.00.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!