Aktualitātes
31.01.2022

"Punctum" jaunā sērijā #EsArī izgaismos seksuālās vardarbības stāstus radošajā vidē

Komentē
2

Literārais žurnāls "Punctum" uzsācis dokumentālo stāstu sēriju "#EsArī", kurā aicina seksuālās vardarbības upurus dalīties ar savu pieredzi un atmaskot varmākas.

Sēriju ar saviem stāstiem uzsākušas māksliniece Anna Dzērve un publiciste Agra Lieģe-Doležko. "Redzot to, cik dziļi mūsu sabiedrībā ieēdusies pārliecība, ka jebkādas fiziskas, seksuālas vai emocionālas vardarbības upuriem ir jānes vismaz daļa no kauna un atbildības par notikušo, sapratu, ka no šīs pretīgās pēcgaršas vēlos atbrīvoties. Es savu kaunu par notikušo gribu atdot tam, kuram tas pieder," savā stāstā raksta Agra Lieģe-Doležko.

Kā norāda žurnāla "Punctum" redaktore Laura Brokāne, rakstu sērija tieksies izgaismot līdz šim noklusētos stāstus par seksuālo vardarbību pret sievietēm radošajā sfērā. "Statistika liecina, ka Latvijā ar vardarbību dzīves laikā saskaras katra trešā sieviete. Turklāt, visticamāk, šī problēma ir daudz lielāka, jo puse no sievietēm, kas piedzīvojušas vardarbību, par to nevienam nav teikušas. Nav noslēpums, ka pandēmija kā jebkura krīze veicinājusi šīs skaudrās statistikas augšupeju. Lai veicinātu sabiedrības izpratni par šo problēmu arī seksuālā kontekstā, iedrošinātu upurus runāt par savu pieredzi un panāktu, lai sabiedrība kopumā atzīst nepieciešamību ierobežot varmākas visatļautību, žurnāls "Punctum" pievienojas #MeToo (#EsArī) kustībai, aicinot iesūtīt dokumentālus stāstus par seksuālas vardarbības pieredzi. Diemžēl Latvijā #MeToo kustība tā arī īsti nav notikusi, tāpēc "Punctum" vāks stāstus no radošās vides un veidos platformu diskusijai par seksuālu varmācību," raksta Laura Brokāne.

Savu stāstu iespējams iesūtīt rakstot uz [email protected].

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!