Aktualitātes
03.10.2021

Pie LMA sadedzināts atbalsta plakāts Kristianam Brektem

Komentē
2

Pie Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) sadedzināts plakāts, kurā pausts atbalsts akadēmijas profesoram, māksliniekam Kristianam Brektem.

Kā sarunā ar "Satori" norādīja LMA prorektore Antra Priede, plakāts, kurš pie akadēmijas tika uzstādīts tikai ceturtdien, visticamāk sadedzināts naktī no sestdienas uz svētdienu. Uz plakāta bija teksts "Kristians Brekte ir Latvijas Mākslas akadēmijas asociētais profesors" un mākslinieka darba "Lietuvēns" reprodukcija. Akadēmija jau vērsusies policijā, taču pagaidām nav aizdomās turamo.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā pret K. Brekti tika uzsākts kriminālprocess pēc iesnieguma par "iespējamu bērnu pornogrāfijas un seksuālas vardarbības atainojumu" viņa darbos, savukārt par mākslinieka zīmētā murāļa likvidēšanu uz Rīgas 40. vidusskolas sienas savākti gandrīz 5000 paraksti un tas apmētāts ar krāsu. Pats K. Brekte saņēmis arī privātus draudus.

LMA publicējusi arī atbalsta rakstu māksliniekam, uzsverot, ka mākslas cenzūra nedrīkst kalpot par politisku instrumentu. "Mūsdienu sabiedrībā, kad dažādu grupu pretnostatīšana tiek izmantota politiski motivētu procesu virzīšanai, ir būtiski pievērst uzmanību, kā šim nolūkam tiek pakļauti mākslas izteiksmes līdzekļi. Šobrīd Latvijas kultūrtelpā novērojami spilgti cenzūras procesi, ierobežojot mākslinieciskās brīvības izteiksmes formātus, kamdēļ Latvijas Mākslas akadēmija kategoriski neatbalsta nomelnošanas kampaņu, kas vērsta pret tās asociēto profesoru Kristianu Brekti," minēts atbalsta rakstā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!