No kreisās: Elmārs Seņkovs, "Skuja Braden", Inga Gaile.
 
Aktualitātes
27.02.2021

Pasniegtas balvas "Kilograms kultūras 2020"

Komentē
0
27. februārī desmito reizi pasniegtas Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2020", godalgojot tos aizvadītā gada kultūras notikumus, ko skatītāji atzinuši par spilgtākajiem.
 
Ceremoniju vadīja kinorežisore un rakstniece Kristīne Želve un raidījuma "Literatūre" vadītājs Gustavs Terzens, savukārt šīgada balvu saņēmējus paziņoja pērnā gada uzvarētāji. Balvas pasniegtas kopumā 9 kategorijās, kam kopā bija nominēti 28 kultūras notikumi.
 
"Kilograms kultūras 2020" laureāti:

Balvu kategorijā "Mūzika" saņēma Raimonda Paula un Ivetas Apkalnas koncerts ērģeļmūzikas festivālā "ORGANismi".

Laurus kategorijā "Literatūra" šoreiz plūca rakstniece Inga Gaile par romānu "Rakstītāja".

Par gada kultūras "Pārsteigumu" publika balsojumā šogad atzinusi koncertzāles "Latvija" 1 gada jubilejas koncertu-performanci "Viens".

Kategorijā "Mantojums" balva piešķirta Jūlija Madernieka 150 gadu jubilejai veltītajai izstādei "Madernieka stils".

Balvu kategorijā "Kino" saņēma režisora Viestura Kairiša spēlfilma "Pilsēta pie upes".

Par gada "Kultūrvietu" publikas balsojumā šogad atzīta Lūznavas muiža. 

Kategorijā "Vizuālā māksla" laurus plūca mākslinieču duets Skuja Braden ar izstādi "Samsāra". 

Kategorijā "Teātris" šogad balva piešķirta režisora Elmāra Seņkova tīmekļa izrādei "Irānas konference". 

Gada "Notikuma" titulu šogad izpelnījās Mežaparka Lielās estrādes nodošana ekspluatācijā.

Par balvu "Kilograms kultūras"

Balvu "Kilograms kultūras" piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv. Balvu atbalsta "Nākotnes atbalsta fonds", nodrošinot prēmiju katras kategorijas uzvarētājam. Fināla balsojumam izvirzītie darbi izraudzīti 3 skatītāju un klausītāju balsojumos – Pavasara, Rudens un Ziemas balsojuma kandidātus izraudzījās Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas profesionāļu žūrija, bet skatītāji un klausītāji noteica, kuri no tiem nokļūs fināla balsojumā. Arī to, kas saņems balvu, nosaka tikai un vienīgi sabiedrības balsojums, taču žūrijā, kas izvirzīja nominantus sezonālajos balsojumos, kā ierasts, darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Eva Johansone, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, Latvijas Radio 3 – Klasika direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis un Liene Jakovļeva, Latvijas Radio 1 žurnālists Toms Treibergs, kā arī portāla LSM.lv kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!