Aktualitātes
13.03.2023

"Oskaru" ceremonijā uzvar "Viss visur vienlaikus"

Komentē
1

ASV Kinoakadēmijas balvu ceremonijā visvairāk "Oskarus" saņēmusi sirreālā zinātniskās fantastikas komēdija "Viss visur vienlaikus". Kinolente godalgota ar septiņiem "Oskariem" un atzīta par labāko filmu.

Daniela Kvena un Daniela Šeinerta filmas galvenā varone ir ķīniešu imigrante Evelīna, kas ikdienā vada veļas mazgātavu. Viņas dzīve mainās, kad par sievieti sāk interesēties nodokļu inspekcija un izrādās, ka Evelīna spēj kontaktēties ar paralēlajām pasaulēm.

Filma atnesusi arī "Labākā režisora" balvu tās autoriem, bet galvenās lomas atveidotāja Mišela Jeo saņēmusi balvu kā labākā aktrise, kļūstot par pirmo Āzijas izcelsmes sievieti, kas uzvarējusi šajā kategorijā.

Tāpat par labākajiem savās kategorijās atzīti filmas otrā plāna aktieri Džonatans Ke Kvans un Džeimija Lī Kērtisa, turklāt filma apbalvota arī par oriģinālo scenāriju un labāko montāžu. Tādējādi "Viss visur vienlaikus" kļuvusi par pirmo filmu ASV kinoakadēmijas vēsturē, kas saņēmusi "Oskarus" gan labākās filmas, gan labākās režijas, gan trijās labākās aktiermeistarības kategorijās.

Kopumā kinolente "Oskara" balvai bija nominēta 11 kategorijās un iepriekš tika uzskatīta par līderi šīgada ASV Kinoakadēmijas sacensībā.

Filmas tuvākā sāncense – vācu uzņemtā Remarka ekranizācija "Rietumu frontē bez pārmaiņām" – atzīta par labāko ārvalstu filmu, kā arī ieguvusi balvas par labāko operatora darbu, labāko oriģinālo skaņu celiņu un labāko filmas mākslinieka darbu.

Kā labākais aktieris godalgots Brendans Freizers par galveno lomu filmā "Valis".

Par labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu atzīta režisora Daniela Roera filma "Navaļnijs" ("Navalny"), kas vēsta par Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija slepkavības mēģinājumu, kas notika 2020. gada 20. augustā, un šī nozieguma izmeklēšanu. Savukārt kategorijā "Labākā pilnmetrāžas animācijas filma" pie "Oskara" tikusi Giljermo del Toro šausmu pasaka "Pinokio" ("Pinocchio").

Viss kategoriju un nominantu saraksts atrodams ASV Kinoakadēmijas mājaslapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!