Aktualitātes
10.02.2020

"Oskaru" ceremonijā triumfē dienvidkorejiešu filma "Parazīts"

Komentē
0

9. februārī ASV pasniegtas "Oskara" balvas un kā labākā godalgota dienvidkorejiešu filma "Parasite" ("Parazīts"). Šis ir pirmais gadījums, kad galveno "Oskara" balvu ieguvusi filma, kas nav uzņemta angļu valodā.

Tāpat "Parazīts" apbalvota kategorijā "Labākā ārvalstu filma", bet Džūnho Bons (Bong Joon-ho) atzīts par labāko režisoru un oriģinālā scenārija autoru.

Par labāko aktieri atzīts Hoakins Fīnikss (Joaquin Phoenix) par titullomu filmā "Džokers". Lai gan Fīnikss jau četras reizes nominēts "Oskaram", šī ir viņa pirmā balva.

Otro reizi karjerā "Oskara" balvu saņēma Renē Zelvēgere par Džūdijas Gārlandas atveidojumu filmā "Judy" ("Džūdija") – 2014. gadā aktrise tika godalgota kategorijā "Labākā aktrise otrā plāna lomā" par darbu filmā "Cold Mountain" ("Aukstais kalns").

Šoreiz par "Labāko aktrisi otrā plāna lomā" tika atzīta tikusi Lora Derna (Laura Dern) par darbu filmā "Marriage Story" ("Laulības stāsts"), savukārt kategorijā "Labākais aktieris otrā plāna lomā" godalgots Breds Pits par darbu Kventina Tarantīno filmā "Once Upon a Time in Hollywood" ("Reiz Holivudā").

Filma "Joker" ("Džokers") saņēmusi "Oskara" balvu par labāko mūziku, kuras autore ir islandiešu čelliste un komponiste Hildura Gudnadotira (Hildur Gudnadóttir), pazīstama kā seriāla "Černobiļa" skaņu celiņa radītāja.

Pie "Oskara" balvas ticis arī Eltons Džons par dziesmu "(I'm Gonna) Love Me Again", kas skan biogrāfiskajā filma "Rocketman" par Eltonu Džonu.

Melnā komēdija "Jojo Rabbit" ("Trusis Džodžo") tikusi pie "Oskara" par labāko adaptēto scenāriju, bet kā labākā animācijas filma novērtēta "Toy Story 4" ("Rotaļlietu stāsts 4").

Kā labākā dokumentālā filma godalgota "Amerikāņu fabrika", ko sadarbībā ar bijušo ASV prezidentu Baraku Obamu producējusi straumēšanas platforma "Netflix" un kas vēsta par ķīniešu rūpnīcu Ohaio.

Ar vairākām balvām tehniskajās kategorijās, tostarp par skaņu, labāko operatora darbu un vizuālajiem efektiem, apbalvota kara filma "1917".

Ar pilnu uzvarētāju sarakstu iespējams iepazīties šeit.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!