Aktualitātes
04.09.2019

Modernā džeza grupa "Lupa" izdod debijas skaņuplati

Komentē
0

Sestdien, 21. septembrī, jau sesto gadu norisināsies vinila plašu kultūras entuziastiem un profesionāļiem veltītā "Jersikas ielas vinila diena", kurā savu jauno skaņuplati prezentēs modernā džeza grupa "Lupa".

Grupā "Lupa" apvienojušies četri aktuāli Latvijas vidējās paaudzes džeza mūziķi: Dāvis Jurka (alta saksofons), Erica Synths efekti; Ritvars Garoza (sintezatori un "Fender Rhodes"), Valters Sprūdžs (elektriskais bass); Andris Buiķis (bungas, "Tempest" analogā bungmašīna). Džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" paspārnē nupat kā klajā nākusi grupas debijas skaņuplate "Sequences and Consequences", kurā iekļautas sešas kompozīcijas, kuru mūzikas autori ir Ritvars Garoza un Valters Sprūdžs, bet ieraksts veikts pilnībā analogi uz lentas skaņu operatora Gustava Ērenpreisa vadībā studijā "LokoMotiv Room".

"Skaņu plate "Sequences and Consequences" ir uz viena viļņa ar citiem pasaulē ierakstītiem mūsdienu modern-jazz, soul-jazz, electric-jazz, fusion ierakstiem," vērtē Mareks Ameriks, "Jersika Records" dibinātājs un Jersikas ielas vinila dienas viens no organizatoriem.

"Jersikas ielas vinila dienas" programmā jau no plkst. 10.00 būs skaņuplašu tirdziņš, kurā piedalīsies kolekcionāri, tirgotāji un vinila entuziasti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas; plkst. 15:00 saruna ar skaņu režisoru Kasparu Putriņu par analogā ieraksta priekšrocībām un problemātiku, savukārt modernās džeza grupas "Lupa" koncerts skanēs plkst. 16:00.

Jersikas ielas vinila dienā būs iespējams iegādāties arī pārējās "Jersika Records" izdotās plates, tostarp Vjačeslava Gaņeļina, Denisa Paškeviča un Arkādija Gotesmana dubulto skaņu plati "Variations", ko jau atzinīgi novērtējis prestižais ASV džeza mūzikas žurnāls "DownBeat" (4 zvaigznes no 5).

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!