Aktualitātes
28.02.2023

"M/Darbnīcā" notiks LKA un "Satori" eseju konkursa uzvarētāju lasījumi

Komentē
0

28. februārī plkst. 18.00 kultūrtelpā "M/Darbnīca" (Aristida Briāna ielā 9) notiks Latvijas Kultūras akadēmijas un "Satori" kopīgi organizētā eseju konkursa laureātu apbalvošana un LKA dibinātāja, filozofa Pētera Laķa piemiņas pasākums. Tiks apbalvoti konkursa laureāti, kurus izvirzīja divas savstarpēji neatkarīgas žūrijas – LKA mācībspēki un "Satori" redakcija.

Pasākuma ietvaros konkursa laureāti lasīs savas esejas, kā arī notiks saruna par Pēteri Laķi un viņa vietu savu studentu atmiņās, kā arī nozīmi LKA un Latvijas kultūrtelpā. Sarunā piedalīsies LKA mācībspēki, Pētera Laķa studenti un kolēģi – Rūta Muktupāvela, Anda Laķe, Agnese Hermane, Zane Grigoroviča, Anita Sproģe un Rita Lūriņa. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt arī Denisa Hanova, Līgas Ulbertes un Ingas Pērkones atmiņu stāstus par Pēteri Laķi, kā arī audio fragmentus no P. Laķa lekcijām. Sarunu moderēs Raimonds Briedis.

2022. gada nogalē, godinot LKA dibinātāju un filozofu P. Laķi, noslēdzās LKA un "Satori" kopīgi rīkotais eseju konkurss, kurā Latvijas augstskolu studenti tika aicināti iesūtīt esejas par vienu no sešiem tematiem, kas izvēlēti, iedvesmojoties no Pētera Laķa eseju krājuma "Gara vientulība".

No LKA esejas vērtēja rektore Rūta Muktupāvela, Kultūras teorijas un vēstures katedras vadītājs Raimonds Briedis, Skatuves mākslas katedras vadītāja Līga Ulberte, filozofijas pasniedzēji Andrejs Balodis un Andris Hiršs. LKA žūrijas vērtējumā par laureātiem atzīti:

1. vieta - Justīnei Dižpēterei;
2. vieta - Jēkabam Placēnam;
3. vieta - Zanei Bondarei.

Veicināšanas balvas LKA žūrija piešķīra Danielai Zālītei, Andrim Freibergam un Jantai Paulai Putniņai.

Savukārt "Satori" redakcija par labākajām esejām atzinusi Līgas Agijas Lagzdiņas, Agneses Radziņas un Rūda Bebriša darbus, kuri tuvākajā laikā tiks publicēti žurnālā.

Pilna informācija par ar konkursa laureātiem šeit. Ieeja pasākumā bez maksas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!