Publicitātes attēls
 
Aktualitātes
02.07.2021

"Manabalss.lv" vāc parakstus jaunās nodokļu reformas atcelšanai

Komentē
0

Portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par 2021. gada nodokļu reformas atcelšanu. Reformas paredz grozījumus trīs galvenajos nodokļu likumos un īpaši skar mikrouzņēmumu (MU) un SIA darbiniekus, pašnodarbinātos un autoratlīdzību saņēmējus, kas sastāda lielu daļu no kultūras jomas darbiniekiem. Par reformas atcelšanu trīs dienu laikā savākti jau vairāk nekā 5000 paraksti.

Jaunās reformas "ir ieviestas laikā, kad ierobežojumu smagi skartā mākslas un kultūras joma tikai sāk atgūties no pandēmijas radītajām sekām," norāda iniciatīvas autori. "Reforma, kas tiek īstenota uz mazāk aizsargāto cilvēku - autoratlīdzību saņemēmēju un pašnodarbināto kultūras darbinieku - rēķina, radīs krīzi gan kultūras, gan citās nozarēs, kuras līdz šim izmantoja darba specifikai atbilstošus nodokļu regulējumus, skaidro iniciatīvas autori. Reforma ne tikai laupīs cilvēkiem pandēmijas apstākļos nepieciešamo sociālo drošību, bet arī radīs papildus administratīvo slogu darba devējiem.

No 2021. gada 1. janvāra tika atcelts patentmaksas nodokļu režīms, savukārt no 1. jūlija nodokļu maksātāja statusa un nodokļu režīma izmaiņu rezultātā nodokļu likme privātpersonām tiks gandrīz četrkāršota, bet autoratlīdzības saņēmējiem un saimnieciskās darbības veicējiem - dubultota. Savukārt tie autoratlīdzības saņēmēji, pašnodarbinātie un MU un SIA darbinieki, kuru ienākumi ir mazāki par minimālo algu, būs spiesti maksāt minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Iniciatīvas autori prasa atjaunot līdzšinējo nodokļu nomaksas kārtību, saglabāt ieņēmumu apgrozījumu līdzšinējo 15 000 eiro apmērā, kā arī atcelt likumu, kas paredz minimālās obligātās iemaksas objekta - 500 eiro mēnesī / 1500 eiro ceturksnī - ieviešanu, no kuras ir jāmaksā minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Ar parakstu vākšanu iniciatīvas autori cer pievērst sabiedrības uzmanību "mākslas un kultūras jomas darbinieku darba specifikai un nozīmei, ļaujot tiem turpināt darbu līdzšinējos apstākļos. Reformas atcelšana ļaus pārdzīvot Covid-19 krīzi, nodrošinās stabilitāti sabiedrībā, saglabās iespēju turpmākai kultūras un mākslas attīstībai Latvijā un saglabās Latvijas tautas nākotni," norāda iniciatīvas autori.

Lai iniciatīvu iesniegtu Saeimā, jāsavāc 10 000 paraksti. Šobrīd savākta jau vairāk nekā puse.

Parakstīties par iniciatīvu iespējams portālā "Manabalss.lv".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!