Aktualitātes
06.11.2020

Lipkes memoriāls pārraidīs diskusiju par holokaustu un karātavu humoru

Komentē
0

Piektdien 6. novembrī, plkst. 19:30 tiešraidē no Žaņa Lipkes memoriāla būs skatāma diskusija par holokaustu, karātavu humoru, aizliegtajām tēmām un joku policiju.

Diskusija sekos filmai par holokaustu un humoru "The Last Laugh". Tajā piedalās ebreju komiķi, holokaustā izdzīvojušie, kuriem ir dažādi viedokļi, par ko vispār drīkstētu jokot. Filmas ideja ir humors, kā izdzīvošanas stratēģija, kā uzvara pār piedzīvoto ļaunumu, kā nepadošanās pārspēkam.

"Tagad ļoti jūtīgi tiek uztverts tas, ka pastāv lietas, par ko nevajadzētu jokot. Vai tas, par ko smejas ebreji, ir tikpat atļauts visiem pārējiem? Vai pastāv joku policija? Kurā brīdī tie ir nievājoši smiekli par upuriem, nevis varmākām? Varbūt aizliegt visu un miers?" vaicā diskusijas rīkotāji.

Diskusijā piedalīsies vēsturnieks Kaspars Zellis, žurnāliste, ebreju anekdošu zinātāja Rita Ruduša, rakstniece, Latvijas PEN kluba vadītāja Inga Gaile, komiķis Aleksandrs Margoļins un muzeja "Ebreju Latvijā" vadītājs Iļja Ļenskis. Diskusiju moderēs Lolita Tomsone.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!