Aktualitātes
14.10.2021

Mākslas akadēmijā notiks Latvijas Mākslas Brīvības bēres

Komentē
2

Reaģējot uz pēdējā laikā pieaugošo vandālismu, vairāku publiskās mākslas darbu demolēšanu, kā arī potenciālu varas iesaisti mākslas darbu satura kontrolē, šī gada 16. oktobrī plkst. 18.00 Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies Latvijas Mākslas Brīvības bēres. 

Piedāvājam izlasīt akadēmijas publisko sēru vēsti:

"Pavisam negaidīti mūs pametusi un Aizsaulē devusies Latvijas Mākslas Brīvība.

3. oktobra rītā Latvijas Māksla akadēmija saņēma ziņu, ka naktī no sestdienas uz svētdienu, ar smagiem IV pakāpes apdegumiem Latvijas Mākslas Brīvība nogādāta slimnīcas Uzņemšanas nodaļā. Situācijas nopietnība netika slēpta, taču ārsti bija pārliecināti, ka Mākslas Brīvību iespējams glābt. Tika veikta virkne sarežģītu manipulāciju, un Mākslas akadēmijas pārstāvjiem pametot operāciju zāli, pacientes veselības stāvoklis bija stabils. Diemžēl, nākamajā dienā LMA tik informēta, ka stāvoklis pasliktinās ģeometriskā progresijā. Sarežģītajos reanimēšanas darbos tika iesaistīti ne tikai labākie medicīnas nozares speciālisti, bet arī sertificēti ekstrasensi, pašpasludinātie tautas dziednieki, vārdotāji, mākslas zinātnieki, reliģisko organizāciju garīgie līderi un tautas tikumības jaunsargi, taču arī viņu sniegtās prognozes bija dvēseli stindzinošas. Kā pauda daži konservatīvāk orientēto garīgo prakšu garīdznieki: "Tas esot dažu nedēļu, varbūt tikai dienu jautājums, līdz Latvijas Mākslas Brīvībai lemts tikties ar Radītāju..." 

Savukārt atsevišķu politisko partiju biedri, šķiet kā parasti krīzi nemanīja: "Nevar nedz apstiprināt, nedz noliegt Latvijas Mākslas Brīvības smago veselības stāvokli. Taču statistika liecina, ka laikā pēc š. g. 3. oktobra dzimušo bērnu acīs vērojams lielāks Tikumības koeficients kā iepriekš."

Visu iepriekšējo nedēļu Latvijas Mākslas akadēmija bažīgi sekoja līdzi ārstu sniegtajai informācijai, taču par spīti pēdējo dienu pozitīvajām prognozēm, kas solīja pacientes ātru atlabšanu, šorīt tika saņemta dvēseli plosoša ziņa, ka 14. oktobrī, plkst. 6:00, mediķu, dziednieku un reliģisko līderu klātbūtnē tika konstatēta Latvijas Mākslas Brīvības aiziešana Aīda valstībā, tādejādi klaji ignorējot tradicionālo konfesiju ieteikumus. 

Latvijas Mākslas Brīvība, kas dzimusi 1990. gada 4.maijā, savas neilgās, bet spilgtās dzīves laikā mums sniedza tādus vēsturiski svarīgus mākslas notikumus kā "Nazi ar ko sagraizīt sev dirsu", "pliko puisīti no Pinokio", homoseksuālo skulptūru Dubultu mākslas stacijā, izstādes "Love Re-search" un "Īpašās vajadzības", un citus.

Godinot Latvijas Mākslas Brīvības piemiņu, LMA un tās studenti aicina ikvienu piedalīties Latvijas Mākslas Brīvības atvadīšanās ceremonijā un izvadīšanas gājienā, 16. oktobrī plkst. 18.00, kas norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijā (Kalpaka bulvāris 13, Rīga). Turpmākai informācijai iespējams sekot LMA sociālajos tīklos."

Kā norāda piederīgie, atvadīšanās tiek rīkota, ievērojot aktuālos Covid-19 drošības noteikumus un valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas ierobežojumus. To var apmeklēt dalībnieki ar derīgu sertifikātu, kas apliecina pabeigtu vakcinācijas kursu vai pārslimošanas faktu.

Tiek arī ziņots, ka 17. oktobrī plkst. 6.00 no rīta gaidāma Mākslas Brīvības dvēseles pāriešana jaunā enerģētiskajā laukā, un daudzi citi pārsteigumi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!