Foto: Unsplash.com.
 
Aktualitātes
13.07.2022

Krievija virza likuma izmaiņas, kas izdzēstu LGBTQIA+ no publiskās telpas

Komentē
1

Krievija gatavojas vēl šogad paplašināt tā saukto "geju propagandas" likumu, kas kopš 2013. gada aizliedz nepilngadīgo vidū īstenot aktivitātes, kas skaidro vai atbalsta "netradicionālas seksuālas attiecības".  Plānots, ka drīzumā likums varētu attiekties arī uz pieaugušajiem, līdz ar to jebkāda darbība, ko varēs interpretēt kā mēģinājumu piešķirt redzamību marginalizētām seksualitātēm, varētu tikt sodīta.

Ziņas par šādu likumprojektu izskanēja jau jūnijā, bet tagad to "Telegram" kanālā apstiprinājis Krievijas Valsts domes informācijas politikas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Hinšteins, paužot gatavību likumprojektu virzīt apspriešanai domē jau rudenī, kad Krievijas parlaments atgriežas darbā. Saskaņā ar viņa ierakstu, aizliegums būtu vispārējs un attiektos uz publisko telpu gan tiešsaistē, gan ārpus tās: medijiem, sociālajiem tīkliem, tiešsaistē skatāmajām filmām.

Savukārt Krievijas parlamenta spīkers Vjačeslavs Volodins pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka Krievijas nesenā izstāšanās no Eiropas Cilvēktiesību konvencijas nozīmē iespēju pilnībā aizliegt "netradicionālo vērtību popularizēšanu". "Prasības Krievijā legalizēt viendzimuma laulības ir pagātne. Mēģinājumi Krievijas sabiedrībā ieviest svešas vērtības ir izgāzušies," paziņojis Volodins.

Līdz pat 1993. gadam homoseksualitāte Krievijā tika klasificēta kā noziegums, bet līdz 1999. gadam – kā garīga saslimšana.

2013. gadā pieņemtais LGBTQIA+ "propagandas" likums, kas paredz naudas sodus līdz 15 000 dolāru apmērā un cietumsodu līdz 15 diennaktīm, jau ir ticis izmantots praida gājienu aizliegšanai un kopienas aktīvistu aizturēšanai. Cilvēktiesību aktīvisti uzskata, ka paplašinātais likums tiks izmantots, lai vēl vairāk iebiedētu ne vien Krievijas LGBTQIA+ kopienu, bet arī tos, kuri neatbalsta Krievijas konservatīvo politiku.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!