Aktualitātes
03.03.2020

Koronavīrusa dēļ atcelts Leipcigas grāmatu tirgus, kam gatavojās arī Latvija

Komentē
0

Koronavīrusa draudu dēļ atcelts otrs lielākais Vācijas grāmatu tirgus Leipcigā, vēsta paziņojums tirgus mājaslapā. Dalībai tajā gatavojās arī Latvijas literatūras eksporta platforma "Latvian Literature".

Bija plānots, ka tirgus norisināsies no 12. līdz 15. martam un tā uzmanības centrā būs Dienvidaustrumeiropas literatūra. Rīkotāji lēsa, ka tirgū piedalīsies 2500 dalībnieki no 51 valsts un pasākumu apmeklēs tūkstošiem viesu no visas pasaules.

Leipcigas grāmatu tirgū ar nacionālo literatūras un grāmatniecības stendu gatavojās piedalīties arī Latvijas literatūras eksporta platforma "Latvian Literature" – bija plānots, ka Vācijā tiktu prezentēti jauni latviešu literatūras tulkojumi: Edvarta Virzas "Straumēni" un Baibas Zīles "Melu Meistars", kā arī notiktu tikšanās ar potenciālajiem sadarbības partneriem: izdevējiem, žurnālistiem, tulkotājiem.

"Protams, Leipcigas grāmatu tirgus atcelšana var ietekmēt autortiesību pārdošanu, jo nevarēsim klātienē tikties ar potenciālajiem sadarbības partneriem, taču drošība ir pirmajā vietā," "Satori" stāsta "Latvian Literature" projektu vadītāja Juta Pīrāga. "Jebkurā gadījumā turpināsim elektronisku saziņu ar ieinteresētajiem izdevējiem, rīkosim izdevēju vizītes Rīgā un mēģināsim atgūt iekavēto Frankfurtes grāmatu tirgū oktobrī. Ja būs nepieciešams, organizēsim vairākus literāro aģentu braucienus uz konkrētām valstīm vizītēs pie izdevējiem."

Koronavīrusa draudu dēļ par mēnesi pārcelts arī Boloņas bērnu grāmatu gadatirgus, kas norisināsies no 4. līdz 7. maijam.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!