Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
24.05.2023

"Kino Bize" izrāda psihedēlisku afrofutūrisma mūziklu "Neptūna sarma"

Komentē
6

Kinoteātrī "Kino Bize" tiek izrādīts Saula Viljamsa un Anisijas Uzejmanas psihedēliskais mūzikls "Neptūna sarma" (2021) – mīlasstāsts par diviem hakeriem, kuri ar mērķi apturēt savas mītnes zemes vērtīgā resursa – koltāna rūdas – izsaimniekošanu dodas misijā, pa ceļam uzlaužot ne tikai mājaslapas un serverus, bet arī dzimumu binaritāti un, iespējams, pašu realitāti.

Laulātā pāra Saula Viljamsa un Anīsijas Uzejmanes režisētā muzikālā cīņa 2021. gadā izrādīta prestižajā Kannu "Režisoru divnedēļā" ("Directors" Fortnight") un izvirzīta "Caméra d'Or" balvai. Tā piedāvā atjautīgus mākslinieciskos risinājumus un tapusi mūsdienu Ruandā, valstī ar asiņainu un traģisku vēsturi. 

Kā raksta kinoteātris, "Neptūna sarma" ir neona lūgsna, kas seko afrofutūrisma kino virzienam un kurā aktuāla gan rasisma, koloniālisma un status quo kritika, gan arī zinātniskās fantastikas žanra elementu klātbūtne.

Filma tiek izrādīta kā daļa no programmas "Black Matters". Laikmetīgās melnās balsis kino". Programma ir mēģinājums pētīt, ko saprotam ar melno kino un cik adekvāti ir lietot terminu, kas sevī ietver kultūru spektru no Āfrikas nacionālā kino līdz ASV lielpilsētās veidotajiem darbiem. Trīs mēnešu laikā filmas papildinājuši arī īpaši pasākumi, kas kalpojuši kā "zemsvītras piezīmes" – gan ievadlekcijas par globālo "melnuma" un "baltuma" kategoriju rašanos un rasu teorijas pirmsākumiem, gan sarunas par ādas krāsas lingvistiskajām dimensijām, melnā feminisma jēdzienu un rases konstruēšanu bijušā Austrumu bloka valstīs.

Filma "Neptūna sarma" kinoteātrī "Kino Bize" būs pieejama līdz 4. jūnijam. Vairāk informācijas mājaslapā.  


Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
6

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!