Aktualitātes
18.07.2021

Kannās uzvar franču šausmu filma "Titāns"

Komentē
0

Sestdien, 17. jūlijā, pasniegtas Kannu kinofestivāla balvas – šogad festivāla galvenā godalga "Zelta palmas zars" piešķirta franču režisorei Žulijai Dikurno par filmu "Titane" ("Titāns").

Dikurno, kura plašāku atpazīstamību guva 2016. gadā ar kanibālisma tēmai veltīto filmu "Raw", kļuvusi tikai par otro sievieti vēsturē, kas ieguvusi prestižo balvu. Godalgotā filma "Titāns" vēsta par izmeklētāju, kurš, cenšoties atšķetināt vairākus mīklainus noziegumus, atkal satiek savu desmit gadus pazudušo dēlu.

Ar festivāla otru svarīgāko apbalvojumu "Grand Prix" novērtēti divi režisori: irānis Ašgars Farhadi par filmu "A Hero" ("Varonis") un soms Juho Kuosmanens par filmu "Compartment No.6" ("Kupeja nr.6").

Par labāko režisoru atzīts francūzis Leo Karakss par filmu "Annette" ("Anete").

Labākās aktrises balva piešķirta norvēģietei Renātei Reinsvei par lomu filmā "Worst Person in the World" ("Sliktākais cilvēks pasaulē"), bet ar labākā aktiera balvu par lomu filmā "Nitram" ("Nitrams") godalgots amerikāņu aktieris Kalebs Landrijs Džonss.

Savukārt ar labākā scenārija balvu godalgoti Hamaguči Rjusuke un Takamasa Oe par Japānas filmas "Drive My Car" ("Brauc ar manu automašīnu") scenāriju.

Žūrijas balvu dala Izraēlas režisors Nadavs Lapids par filmu "Ahed's Knee" ("Aheda celis") un Taizemes režisors Apičatpongs Virasetakuls par filmu "Memoria" ("Atmiņa").

Starptautiskais Kannu kinofestivāls, kas ik gadu norisinās Kannās, Francijā, ir viens no vecākajiem un nozīmīgākajiem kinofestivāliem pasaulē. Šogad tas notika jau 74. reizi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!