Publicitātes attēls
 
Aktualitātes
14.05.2014

Izveidota izstādes "...lai gadījums kļūtu par notikumu..." virtuālā tūre

Komentē
0

"ABLV Bank" veidotās kolekcijas topošajam Laikmetīgās mākslas muzejam un šī mākslas virziena vispārējai popularizēšanai "ABLV Charitable Foundation" ir izveidojis izstādes "...lai gadījums kļūtu par notikumu..."  interaktīvo versiju – izstādes 360 grādu virtuālo tūri.

Izstāde "...lai gadījums kļūtu par notikumu..." Rīgas Mākslas telpā bija apskatāma no 2013. gada 20. septembra līdz 27. oktobrim, un tā pirmo reizi iepazīstināja sabiedrību ar "ABLV Bank" veidoto kolekciju topošajam Laikmetīgās mākslas muzejam. Kolekcijā šobrīd ietilpst 31 mākslinieka 204 darbi, izstādē bija pārstāvēti visi kolekcijas mākslinieki. Izstāde iemantoja plašu sabiedrības uzmanību, un to kopumā apmeklēja vairāk nekā 6000 interesentu.

Ievērojot sabiedrības interesi par izstādi un laikmetīgo mākslu kopumā, "ABLV Charitable Foundation" nolēma izveidot izstādes interaktīvo versiju, tādējādi ļaujot iepazīt laikmetīgo mākslu un "ABLV Bank" veidoto kolekciju ikvienam interesentam jebkurā laikā un vietā.

Izstādes interaktīvā versija piedāvā internetā virtuāli to izstaigāt, pakavēties pie jebkura mākslas darba, aplūkot to tuvplānā, iepazīties ar stāstu par autoru vai darbiem. Papildus mākslas darbu aplūkošanai jebkuram mākslas cienītājam ir iespēja arī izspēlēt izglītojošo spēli, kuru "ABLV Charitable Foundation" izstādes laikā radīja vecāko klašu skolēniem. Spēles gaitā var uzzināt vairāk par to, kas ir laikmetīgā māksla, kā to saprast un kā tā saistīta ar dažādiem mācību priekšmetiem – fiziku, ķīmiju, bioloģiju, vēsturi, informātiku un kulturoloģiju u.c. Interaktīvā izstāde ir apskatāma latviešu valodā šeit un krievu valodā šeit. Šobrīd notiek darbs arī pie tūres izveides angļu valodā.

"Izstādes interaktīvās versijas radīšana ir unikāla. Mums nav zināmu līdzīgu analogu Latvijā, jo izstādes "...lai gadījums kļūtu par notikumu..." interaktīvā versija ir veidota, izmantojot materiālus no reālas izstādes vides. Izstāde bija nominēta arī vairākām balvām kā nozīmīgākais kultūras notikums 2013. gadā, tādēļ mēs esam īpaši gandarīti par to, ka tā tagad apskatāma jebkurā laikā un ikvienam. Laikmetīgās mākslās iepazīšanai ir nepieciešami laikmetīgi risinājumi. Kā lielākais Latvijas laikmetīgās mākslas dzīves atbalstītājs mēs esam gatavi tos nodrošināt," atzīmēja "ABLV Charitable Foundation" vadītāja Zanda Zilgalve.

Izstādes virtuālās tūres veidošanai tika pieaicināts uzņēmums "Skatskat.lv", kas specializējies šādu risinājumu izstrādē. Uzņēmuma vadītājs un līdzīpašnieks Mikus Opelts, novērtējot šo projektu, atzīmē: "ABLV" Laikmetīgās mākslas kolekcijas virtuālās izstādes izveide bija liels izaicinājums. Lai arī pirms šī projekta bijām izveidojuši vairāk nekā 550 dažāda veida un sarežģītības vizualizācijas, mākslas nozare prasa pilnīgi citas kvalitātes standartus. Mūsu mērķis bija neatpalikt no tādiem pasaulē izciliem piemēriem kā "National Gallery" un "Google" muzeju virtuālās ekskursijas, un "ABLV" virtuālo laikmetīgās mākslas kolekciju kvalitātes rādītājos nostādīt turpat blakus un daudzās niansēs pat to pārspēt. Piemēram, skulptūras ir grozāmas un apskatāmas no visām pusēm, it īpaši to var saskatīt Dmitrija Gutova darbā, kur rakurss krasi maina darba būtību, kā arī ir integrēti motion video, lai atdzīvinātu vidi – skatoties attēlu, fonā garām var paiet kāds izstādes apmeklētājs. To, kā tas ir izdevies, lai vērtē izstādes virtuālie apmeklētāji."

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!