Aktualitātes
30.06.2022

Internetā skatāma "Tutas lietu" versija ukraiņu bērniem "Тутині скарби"

Komentē
0

1. jūlijā pie ukraiņu bērniem visā pasaulē nonāk latviešu bērnu satura producenta "Ausma" un līdzproducenta LMT veidots seriāls ukraiņu valodā "Тутині скарби". Galveno varoni Tutu, kura kopā ar draugiem Lapsu un Jaremu māca bērniem aizraujošas lietas, attēlo Rīgā bēgļu gaitās nonākusī ukraiņu aktrise Lidija Baranova. Seriāls "Тутині скарби" skatāms YouTube kanālā "Тутині скарби".

"Mums ir neizsakāms prieks, ka ukraiņu bērniem visā pasaulē varam piedāvāt seriālu un dziesmiņas, ko tik ļoti iemīļojuši mūsu pašu bērni. Un vēl lielāks prieks, ka "Tutas lietu" ukraiņu versija "Тутині скарби" tapusi ciešā sadarbībā ar talantīgām ukrainietēm – aktrisi un dziedātāju Lidiju Baranovu, kā arī tulkotājām Līnu Meļņiku un Oksanu Krotjuku. Ļoti ceram, ka Tuta un Lapsa ukraiņu bērniem palīdzēs pārciest šo sarežģīto laiku," stāsta seriāla "Tutas lietas" radītāja Marta Selecka.

Raidījums "Тутині скарби" paredzēts 2–6 gadus veciem mazuļiem. Tas mīļā un saistošā veidā mazajiem skatītājiem izskaidro dažādas viņiem aktuālas lietas, tostarp potenciāli satraucošas situācijas, ar uzsvaru uz bērnu iepriecināšanu, nodarbināšanu, izglītošanu un pozitīvu emociju radīšanu. Pie seriāla scenārija adaptācijas ukraiņu valodā, izvērtējot katru vārdu un frāzi, strādājusi arī tulkotāja un psiholoģe Līna Meļņika, kura Latvijā radusi patvērumu no kara briesmām. Seriāls ukraiņu valodā veidots pēc Latvijā un citviet pasaulē bērnu ļoti iemīļotā seriāla "Tutas lietas" motīviem. Līdz šim "Tutas lietas" ir filmētas arī angļu, zviedru, igauņu, portugāļu valodā un adaptētas turku valodā. Latvijā tās piedzīvojušas jau deviņas sezonas. Ukraiņu valodā uzfilmētas astoņas sērijas, tajās skan arī dziesmiņas ukraiņu valodā.

Seriāla galveno varoni Tutu atveido kijiviete Lidija Baranova, kura Rīgā bēgļu gaitās ieradās šī gada martā. Viņa Ukrainā ieguvusi augstāko izglītību aktiermeistarībā, mūzikas pedagoģijā un dziedāšanā. Spēlē klavieres un basģitāru. Pirms kara dziedājusi Kijivas retrodžeza grupā "Luna Luna".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!