Dziesmas "Usagi" ilustrācija
 
Aktualitātes
12.08.2019

Grupa "Rūpnieciskais ansamblis" izdod digitālu ierakstu ar Anetes Meleces ilustrācijām

Komentē
0

Grupas "Rūpnieciskais ansamblis" muzicēšanas stils tuvs ārtrokam, arī piecu dziesmu digitālais ieraksts ar Anetes Meleces ilustrācijām sagatavots fiziskā veidā kā neliels mākslas darbs. Dziesmu ierakstu straumēšana un lejuplādēšana internetā pieejama, tikai izmantojot ieraksta izdevumā ievietotos QR kodus.

"Vēlamies klausītāju veikalā ieintriģēt ar ieraksta vāciņiem no nezināmas grupas un mudināt ierakstu iegādāties, iepriekš nenoklausoties. Gribam, lai klausītājs iet uz mājām, ierakstu izpako, izdara noteiktu skaitu tehnisku darbību, lai ieraksts sāktu skanēt, un tikai pēc noklausīšanās uzzina, vai šīs konkrētās skaņas viņu uzrunā vai ne. Tā, kā tas notika septiņdesmitajos," stāsta grupas taustiņinstrumentālists Linards. "Mēs negribam, lai klausītājs 10 reizes ērti internetā noklausās mūsu ierakstu, un tikai tad sāk domāt, vai viņš šo materiālu iegādāsies," viņš turpina.

"Rūpnieciskais ansamblis" izveidojies Minhenē, Vācijā, kur studiju un darba dēļ satikās kādreizējie grupas "Nē" dalībnieki Arians Seviško un Linards Kalniņš. Drīz tiem pievienojās perkusionists Minori Šimajama no Japānas, kurš, viesojoties Latvijā, aizrāvies ar latviešu tautas un populāro mūziku, savukārt pārējo grupu iepazīstinājis ar japāņu teikām un tautasdziesmām. "Rūpnieciskā ansambļa" ierakstā dzirdama arī tradicionālās japāņu dziesmas "Usagi" interpretācija, kas stāsta par zaķi, kurš devās uz mēnesi.

Tikmēr Kamerons Vors no Sietlas, ASV, kurš kopā ar Arianu Seviško Minhenē studē džezu, iespēlējis latviešu tautas dziesmas aranžijas "Karavīri bēdājās" saksofona partiju.

Ar ieraksta vizuālā noformējuma autores, godalgotās ilustratores un grāmatas "Kiosks" radītājas Anetes Meleces zīmējumiem "Rūpnieciskais ansamblis" iepazinās, kad māksliniece bija ieradusies Minhenē, lai ar vietējā teātra "Kammerspiel" štata aktieri Gundaru Āboliņu kā teicēju un Jēkabu Nīmani pie pūšamajiem instrumentiem un perkusijām vācu publikai radītu animētas interpretācijas par Imanta Ziedoņa krāsainajām pasakām. Melece ieraksta dziesmām vāciņa attēlā pievienojusi savu interpretāciju par skaņdarba saturu – rezultātā iegūti pieci patstāvīgi mākslas darbi.

Grupas "Rūpnieciskais ansamblis" sastāvs: Arians Seviško (aranžijas, balss, ģitāra), Linards Kalniņš (taustiņinstrumenti, balss), Minori Šimajama (島山 穣, sitaminstrumenti, balss).

Ieraksts veikts 2019. gada janvārī, Hodila studijā Valmierā, Staņislava Kuļikova vadībā. Miksējis, māsterējis un pavasara putnu skaņas no balkona ierakstījis Ulriks Kovalks (Ulrik Kowalk) Oldenburgā Vācijā.

Anetes Meleces 7 collu vinila estētikā noformētos vāciņus ar dziesmu tekstiem, papildinformāciju un kvadrātkodiem uz dziesmu straumēšanu iespējams iegādāties Rīgā, veikalā "Upe" Vaļņu ielā 26, bārā "Aleponija" Ernesta Birznieka-Upīša ielā 22, vai rakstot uz [email protected]

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!