Anete Melece un Vladimirs Ļeščovs
 
Aktualitātes
01.11.2016

"Oskara" balvai izvirzītas Anetes Meleces un Vladimira Ļeščova animācijas īsfilmas

Komentē
0

Šogad uz ASV Kinoakadēmijas balvu kategorijā "Labākā animācijas īsfilma" pretendē rekordliels skaits darbu – 70 –, starp kuriem ir arī divas latviešu animācijas režisoru īsfilmas: Šveicē dzīvojošās latviešu animācijas mākslinieces un režisores Anetes Meleces īsfilma "Analīze paralīze" un Vladimira Leščova īsfilma "Gaidot Jauno gadu".

Lai arī ASV Kinoakadēmija oficiālo sarakstu ar visām kategorijā iekļuvušajām īsfilmām nepublisko, to ieguvis interneta žurnāls "Cartoon Brew", kura redakcija izvēlējusies, viņuprāt, 33 labākās sarakstā iekļautās filmas, starp kurām nosaukti arī Meleces un Ļeščova darbi.

No 70 īsfilmām ASV Kinoakadēmijas biedri izvēlēsies desmit, kas tiks iekļautas nominantu īsajā sarakstā un paziņotas novembrī. Desmit nominētās animācijas īsfilmas turpinās cīņu par "Oskara" balvu.

"Analīzes paralīze" ir Meleces trešā animācijas filma, kuras scenārija autore un māksliniece ir pati režisore. Filmas galvenais varonis ir Antons, kuram grūtības sagādā pat vismazākā izšķiršanās, līdz kādu dienu viņa nosvērtība rada jaunu pavērsienu vientuļnieka dzīvē. Filmas producente ir Saskija fon Viraga, tā producēta Cīrihes filmu studijā "Virage Film".

Animācijas režisora Vladimira Leščova astotā animācijas filma "Gaidot Jauno gadu" vēsta par jaunā gada pirmo dienu, kad vientuļa sētniece raksta vēstuli nezināmam adresātam. Viņas gads paiet, vērojot gadalaikus un sapņojot par Jaungada brīnumu. Filma "Gaidot Jauno gadu" tika iekļauta prestižā Anesī animācijas filmu festivāla īsfilmu konkursa skatē, izturot milzu konkurenci – no 2300 tai pieteiktajām filmām programmā iekļuva vien aptuveni simts filmas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!