Foto: Andrew Keymaster, Unsplash.com
 
Aktualitātes
27.08.2020

Ģertrūdes ielas teātris rīko lugas lasījumu Baltkrievijas iedzīvotāju atbalstam

Komentē
0

Ģertrūdes ielas teātris un biedrība KatlZ šosvētdien, 30. augustā, no plkst. 12 līdz 17.30 aicina tiešsaistē vērot īpašu notikumu – "Support Belarus: lasījums", kas veltīts Baltkrievijas iedzīvotāju atbalstam.

"Pēdējās divas nedēļas cilvēki visā pasaulē seko notikumiem Baltkrievijā. Vairākās valstīs notikuši dažāda veida pasākumi, lai izrādītu solidaritāti un atbalstu Baltkrievijas iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams ne tikai informatīvs un emocionāls, bet arī finansiāls atbalsts – lai atrastu pazudušos cilvēkus, samaksātu soda naudu un segtu rehabilitācijas izdevumus pēc arestiem, palīdzētu izdzīvot tiem, kuri palikuši bez darba," skaidro ĢIT.

Lai pievērstu uzmanību un izstāstītu par veidiem, kā varam ziedot un atbalstīt Baltkrievijas iedzīvotājus, Ģertrūdes ielas teātris un KatlZ producente Jevgēņija Šermeņeva rīko lasījumu maratonu, izmantojot britu autora Marka Rāvenhila lugu "Shoot/Get Treasure/Repeat" (2008), kas, lai arī veltīta karam Irākā, skar tēmas par mūsdienu sabiedrību un cilvēcību, bailēm un cerībām un spēcīgi rezonē arī šobrīd.

Lasījumā piedalīsies aktieri no Jaunā Rīgas teātra, Dailes teātra, M. Čehova Rīgas krievu teātra u.c., neatkarīgie mākslinieki un žurnālisti, tāpat arī kolēģi no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Bulgārijas, Lietuvas un Igaunijas.

Lasījumi notiks latviešu, krievu un angļu valodā un būs vērojami Ģertrūdes ielas teātra un KatlZ "Facebook" lapās. Lasījumu ieraksts vēlāk būs pieejams arī ĢIT un KatlZ "YouTube" kontos.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!