Aktualitātes
25.05.2020

Galerijas "LOOK" ciklu "111" turpina Purvīša balvas nominants Jānis Šneiders

Komentē
0

Galerijas "LOOK" skatlogā no 25. maija līdz 31. maijam skatāms Purvīša balvas nominanta Jāņa Šneidera darbs.

Simboliski atzīmējot viena gada jubileju, kā arī rūpējoties par mākslas cienītāju veselību un drošību, galerija "LOOK!" mākslas ciklā "111" ("Viens mākslinieks. Viens mākslas darbs. Viens skatlogs") piecu nedēļu garumā eksponē mākslinieku darbus, kas tapuši pašizolācijas periodā. Katru pirmdienu galerijas skatlogā skatāms jauns darbs.

Cikla ceturto nedēļu turpina mākslinieks Jānis Šneiders ar video darbu "Y". Pats mākslinieks stāsta:

"Deja ap tumšu sveces ugunskuru perpendikulārā alā. Tu sev aiz muguras. Tumsu nopūš ar plaukstām grūsts gaiss, viss top gaišs.

Šajā laikā esmu pārvācies. Tiku izrevidējis visus plauktus, atradis aizmirsto un izmetis lieko. Izšķirstīju arī visus saglabātos skiču blokus un tajos novēroju, ka laika gaitā esmu kļuvis daudz vienkāršāks – kur agrāk pilnas piezīmētas un pierakstītas lapas, tur tagad daži vārdi un primitīvas līnijas, ar kurām vēl precīzāk izteikts tas pats un vēl vairāk. Šķiet, ka mākslā visu laiku notiek pārvākšanās. Nemitīgi nākas pārdomāt, kas ir vajadzīgs, kas lieks, kas ir saturs un kas tikai dekorācija. Tā ir mazliet kā izģērbšanās.

Arī šeit nekā daudz nav – inversa gaisma, cilvēks, telpa. "Y" ir trīs šķautņu tikšanās, kakts, paceltas rokas, glūnošas rokas, hromosoma. Y ir ikona manai nelielajai apsēstībai ar ēnu un telpu. Darbs kā sēkla, kurai cauri laikam izaugt auglīgās acīs."

Jānis Šneiders izvirzīts "Purvīša balvai 2021" par personālizstādi "Vieta" galerijā "LOOK". Mākslinieka aktuālā ekspozīcija skatāma no 25. maija līdz 31. maijam jebkurā diennakts laikā galerijas "LOOK" skatlogā Ģertrūdes ielā 62.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!