Aktualitātes
25.09.2020

Fotobiennālē diskutē par laikmetīgās kultūras festivālu nozīmi pilsētas attīstībā

Komentē
0

25. septembrī Rīgas Fotogrāfijas biennāles ietvaros notika starptautiska ekspertu tiešsaistes diskusija par laikmetīgās kultūras festivālu nozīmi pilsētas attīstībā. Piedāvājam noskatīties diskusijas ierakstu.

Rīgā regulāri notiek dažādi laikmetīgās mākslas un kultūras festivāli, kuri ne vien būtiski bagātinājuši pilsētas kultūras dzīvi, bet arī devuši jaunu elpu nīkstošām ēkām un kvartāliem, sekmējuši noteiktu jomu un uzņēmumu ekonomisko attīstību un spodrinājuši Rīgas vārdu pasaulē. Cik lielā mērā šis ieguldījums un tā potenciāls tiek apzināts un, kas vēl svarīgāk, – ņemts vērā pilsētas plānošanas stratēģijās? Kāda ir laikmetīgās mākslas festivālu nozīme pilsētas attīstībā īstermiņā un ilgtermiņā? Īpašu uzmanību pievēršot Rīgai, par šiem un citiem jautājumiem tiešsaistes diskusijā sprieda pašvaldību un festivālu pārstāvji no Rīgas, Cēsim, Igaunijas un Polijas.

Dalībnieki: Liene Jurgelāne (LV), Inga Lāce (LV), Kadri Linda (Kadri Lind, EE), Marta Mihalaka (Marta Michalak, PL), Guntars Ruskuls (LV). Moderators: Jonass Bīhels (Jonas Büchel, DE/LV).

Rīgas Fotogrāfijas biennāle ir starptautisks laikmetīgās mākslas notikums, kas fokusējas uz vizuālās kultūras analīzi un māksliniecisku reprezentāciju. Biennāles tematika aptver jautājumus no kultūras teorijas līdz aktuāliem sociālpolitiskiem procesiem Baltijas un Eiropas reģionā, tiecoties fiksēt un mākslas festivāla formātā piedāvāt kopīgi izprast pasaulē notiekošās pārmaiņas, kuras mums nepieciešams ne tikai redzēt, bet arī iztēloties, tulkojot mūsdienās tik sarežģīto un piesātināto vizuālo valodu jēgpilnās attiecībās − starp ikdienu, kameras objektīvu, vēstures materiālu, laikmetīgo mākslu, tehnoloģijām un nākotni. Pirmā Rīgas Fotogrāfijas biennāle norisinājās 2016. gada aprīlī.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!