Aktualitātes
14.05.2021

Foto: Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvojusi Seņkova izrāde "Sapnis vasaras naktī"

Komentē
0

13. maijā Latvijas Nacionālajā teātrī aiz slēgtām durvīm pirmizrādi piedzīvojusi Elmāra Seņkova izrāde "Sapnis vasaras naktī" pēc tāda paša nosaukuma Šekspīra lugas.

Kā raksta izrādes veidotāji, šī Šekspīra luga vadā skatītāju pa dažādām realitātēm. "Tā apspēlē ne tikai teātra realitāti, bet liek izvērtēt arī mūsu ikdienas realitāti. Katrs ir piedzīvojis šo sajūtu, kad sapnis kļūst tik dzīvs, ka spēj atstāt pat iespaidu vairāku dienu garumā. Kas mūs vada – vai  instinkti? Vai pastāv vēl kāda pasaule? Vai dzīve ir sapnis? Un, ja dzīve ir sapnis, kas ir nāve?" vaicāts izrādes anotācijā.

Iestudējuma centrā ir Artura Krūzkopa atveidotais dēmoniskais Paks, bet citās lomās ir Kaspars Zvīgulis, Raimonds Celms vai Jēkabs Reinis, Lolita Cauka, Liene Sebre, Uldis Dumpis, Kārlis Reijers, Indra Burkovska, Laura Siliņa, Ģirts Jakovļevs, Igors Šelegovskis, Ivars Kļavinskis, Juris Lisners, Mārcis Maņjakovs, Jānis Skanis, Juris Hiršs, Ilva Centere, Madara Bore, Uldis Siliņš, Kaspars Aniņš, Jurģis Spulenieks un Romāns Bargais.

Izrādes dramaturģe ir Justīne Kļava, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Vladislavs Ogajs no Krievijas, kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, komponiste – Anna Ķirse, horeogrāfe – Elīna Lutce, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, lugu tulkojis Jānis Elsbergs.

Šī ir jau otrā reize, kad Elmārs Seņkovs iestudē konkrēto Šekspīra lugu – 2016. gadā tapa izrāde ar tā gada Latvijas Kultūras akadēmijas aktieru kursa absolventiem.

Izrāde skatītājiem būs pieejama rudenī.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!