Aktualitātes
16.09.2022

Foto: Kinoteātriem tuvojas filma "Mātes piens"

Komentē
0

2. novembrī pirmizrādi piedzīvos režisores Ināras Kolmanes filma "Mātes piens", kas veidota pēc rakstnieces Noras Ikstenas starptautiski atzītās grāmatas motīviem un vēsta par mātes un meitas dramatiskajām attiecībām totalitāra režīma apstākļos. 

Filma darbība risinās padomju okupētajā Latvijā un stāsta par jaunu un daudzsološu ārsti Astru, kas konfliktē ar totalitāro padomju režīmu, zaudējot visu – karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu. Viņa ir spiesta pamest zinātni un doties uz lauku ambulanci, līdzi ņemot arī savu meitu Noru. Pieaugot Nora kļūst par mātes vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt Astrai pārvarēt depresiju, gan arī pati mācās izdzīvot nomācošajā padomju režīmā. 

Astru atveido Maija Doveika, bet jaunības epizodēs – Elīna Vaska-Botere, savukārt Noras lomā ir Rūta Kronberga, kas pazīstama kā galvenās varones atveidotāja filmā "Bille". 

Citās lomās ir Indra Briķe, Inga Tropa, Juris Lisners, Elīna Vāne, Ģirts Krūmiņš, Jānis Znotiņš, Zane Bierande, Elīna Vāne, Oleksijs Gorbunovs un citi.

Filmas scenāriju veidojis Arvis Kolmanis. Filmas tapšanā ir piedalījusies starptautiska komanda – operators Rolands Leonavičs (Lietuva), mākslinieks Algirds Garbačjausks (Lietuva) un citi.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!