Aktualitātes
30.08.2021

Čaka ielā notiks pikets par cilvēcīgu pilsētvidi

Komentē
0

Otrdien, 31. augustā apvienība "Pilsēta cilvēkiem" kopā ar Rīgas Centra attīstības biedrību un Avotu apkaimes biedrību rīko piketu uz Čaka ielas, lai pievērstu uzmanību cilvēcīgas, patīkamas vides pilnveidošanu pilsētas telpā.

Organizācijas aicina piketam pievienoties visus Rīgas iedzīvotājus, kuri atbalsta cilvēcīgāku vīziju par ielām un pilsētvidi. Kā norāda rīkotāji, dalībnieki tiek mudināti plakātos pavēstīt, ko viņi gribētu redzēt Čaka un citās Rīgas ielās. Līdzi iespējams ņemt arī dažādus fiziskus piketa atribūtus, kas parādītu vēlamo labiekārtojumu, piem. soliņu, velosipēdu, koku u.c.

"Pikets notiek Čaka ielā, jo uz tās līdz galam NEnotikušais eksperiments ilustrē virkni problēmu. Kārtīgs eksperiments nav sanācis, jo pretēji Satiksmes departamenta un komitejas solījumiem iela tā arī netika labiekārtota. Tajā netika uzstādīti soliņi, velonovietnes, atkritumu tvertnes un zaļumi. Tāpat nav tikuši ņemti vērā pieaicināto starptautiski atzīto pilsētplānotāju ieteikumi. To visu neizdarot un turklāt vēl publicējot nepatiesu statistiku, deputāti izlēma eksperimentu beigt un ieviest kompromisu, noņemot no Čaka ielas vienu velojoslu. Kompromiss veicina privātā autotransporta prioritāti un tranzīta satiksmi centrā, kas vērojams arī citās Rīgas ielās. Satiksmes intensitāte un ātrums rada virkni risku drošībai, veselībai un videi. Iedzīvotāji ir aicināti piedalīties attieksmes paušanā un parādīt, ko iela var uzņemt. Uz tās var būt zaļumi, koku pavēnis, labiekārtojums atpūtai un mikromobilitātei. Droša vide bērnu un invalīdu ratiņiem, velosatiksmei. Parādīsim kopīgi, ka Čaka iela pieder visiem cilvēkiem un, ka uz ielas ir vieta visiem!" aicina rīkotāji.

Pikets norisināsies 31. augustā, pulksten 17:30-18:30 uz Čaka ielas posmā no Avotu ielas līdz Bruņinieku ielai. Saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem dalībnieki aicināti iepriekš pieteikties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!