Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
04.05.2024

Aizputē gaidāma trešā laikmetīgās dejas programma "Horos"

Komentē
0

Aizputes pilsēta no 30. maija līdz 9. jūnijam kļūs par laikmetīgās programmas "Horos" norises vietu, piedāvājot vietējiem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem iepazīties ar rezidējošajiem māksliniekiem un to izrādēm.

"Horos" periodu atklās un noslēgs rezidentu veidoto izrāžu programma, kā arī publiska prezentācija dejas rezidencē paveiktajam. Šogad Aizputi apdzīvos dejas profesionāļi no Latvijas, Lietuvas, Islandes un Francijas.

"Horos" laikmetīgās dejas programma tiks atklāta 30. maijā plkst. 20.00 Aizputes kultūras namā ar Sintijas Siliņas izrādi "Mans līgums ar krēslu", kas tapusi Ģertrūdes ielas teātrī un veidota sadarbībā ar dramaturgu Evartu Melnalksni. 

Rezidence beigsies 9. jūnijā ar triju īsās formas izrāžu vakaru –  Alises Madaras Bokalderes "Manu acu tulkojums", IevaKrish "Oblicus. Arhitektoniska šķībdeja" un islandiešu-franču mākslinieku dueta Ingas Huldas Hakonardotiras (Inga Huld Hákonardóttir) un Jana Lugē (Yann Leguay) izrādi "Atkal saulriets". Vakara sākums plkst. 17.00 Aizputes kultūras namā. 

2024. gada "Horos", pirmkārt, ir laiks un telpa laikmetīgās dejas māksliniekiem savu jaundarbu ideju attīstīšanai. Tāpēc interesentiem būs iespēja iepazīties arī ar "Horos" rezidentiem un viņu jaundarbu idejām, 8, jūnija pēcpusdienā plkst. 17.00 tiekoties klubā "Kurzeme", kur mākslinieki prezentēs rezidences procesā izdomāto un paveikto. 

"Horos" 2024. gada rezidentu loku veido dejas mākslinieki no Latvijas – Alise Madara Bokaldere, Sintija Siliņa, Kristīne Brīniņa, Marija Saveiko, apvienība IevaKrish –, kā arī ārvalstu mākslinieki – Gabriele Bagdonaite (Gabrielė Bagdonaitė,Lietuva), Inga Hulda Hakonardotira (Islande) un Jans Lugē (Francija). Rezidentu skiču un sarunu vakarā ieeja bez maksas.

"Horos" (aizgūts no grieķu vārdiem χορός  un  χώρος – deja un telpa) ir dejas kompānijas "Tuvumi" iniciēta un vadīta ilgtermiņa dejas apmaiņas programma, kuras mērķis ir caur mākslinieku rezidenču, viesizrāžu un izrāžu programmas organizēšanu veicināt laikmetīgās dejas attīstību un starptautiskā sadarbības tīkla veidošanos.  

Biļetes uz abiem notikumiem ir pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Aizputes iedzīvotājiem ieeja pasākumā ir ar 50% atlaidi, iepriekš rakstot uz e-pastu [email protected].

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!