Kadrs no Joahima Trīra filmas "Pasaulē sliktākais cilvēks".
 
Aktualitātes
07.05.2024

Kinoteātrī "K. Suns" notiks bezmaksas Norvēģijas kino vakari

Komentē
0

Atzīmējot Norvēģijas Konstitūcijas dienu, kas tiek svinēta 17. maijā, Norvēģijas vēstniecība Rīgā sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kinofestivālu (Riga IFF) un Kino galeriju aicina uz norvēģu kino vakariem kinoteātrī "K. Suns" 14., 15. un 17. maijā. Vēstniecība sadarbojas ar Riga IFF jau kopš festivāla dibināšanas, un šī būs iespēja vēlreiz uz lielā kinoekrāna noskatīties trīs norvēģu režisoru filmas, kuras tika demonstrētas aizvadītajās Riga IFF sezonās.

Otrdien, 14. maijā, plkst. 18.30 būs skatāma norvēģu režisora Ūles Jēvera (Ole Giæver) uzņemtā filma "Skats no balkona". Ūles un viņa ģimenes adrese ir Brochmannsgate 12A, Oslo, Norvēģija, Eiropa, Zeme, Visums. Filma dod iespēju ieskatīties viņu dzīvē gada garumā. Šī filma ir kā laika kapsula, kurā ievietota mūsu ikdiena ar visiem svētkiem, atmiņām un fantāzijām, lielajiem un mazajiem jautājumiem. Tā aicina domāt par savu dzīvi un izvēlēm, un ko mūsdienās nozīmē būt cilvēkam. Humoristiska un aizkustinoša filma par mazo dzīvi lielajā visumā

Trešdien, 15. maijā, plkst. 18.30 tiks rādīta 2021. gadā tapusī filma "Pasaulē sliktākais cilvēks", režisors Joahims Trīrs (Joachim Trier). Filma par mīlestības un jēgas meklējumiem mūsdienu Oslo. Tuvojoties 30. dzimšanas dienai, Jūlijas dzīvē valda eksistenciāls juceklis. Uzsākot attiecības ar nedaudz vecāko grafisko romānu autoru Akselu, abiem ir ideāla saderība, kas pieprasa stabilitāti. Tomēr Jūliju arvien vairāk piepilda nemiers. Maldīdamās starp to, ko vēlas pati un sagaida citi, viņa vienu nakti sastop Eivinnu. Savu untumu svētīta, viņa ir gatava pamest visu labo. Jūlijas lomas atveidotāja norvēģu aktrise Renāte Reinsve Kannu Starptautiskajā kinofestivālā ieguva labākās aktrises balvu.

Piektdien, 17. maijā, plkst. 18.30 programmu noslēgs režisora Ūles Jēvera (Ole Giæver) filma "Ļaujiet upei plūst", kas bija skatāma pagājušā gada Riga IFF festivālā. Ir 1979. gads, Estere nupat ir pārcēlusies uz Norvēģijas ziemeļiem, lai uzsāktu darba gaitas pamatskolā. Būdama sāmiete, viņa izjūt iedzimtu, pat negribētu kaunu par savu izcelsmi – divdesmitgadniece mēģina iejusties, rasistiski jokot un pazust starp visiem pārējiem. Drīz brālēns Mikāls viņu aizved uz protestu pie Altas upes, lai apturētu dambja būvniecību. Kad sāmu kopienas pārstāvji piesaka bada streiku iepretim parlamenta ēkai Oslo, Esterei ir jāizvēlas, kas viņa vēlas būt un vai viņa maz ir gatava atteikties no sevis pašas. Filmas pamatā  ir vēsturiskas liecības un dalībnieku atmiņas par Altas konfliktu un cīņu par sāmu tiesībām 20. gadsimta 70. gadu beigās. 

Filmas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā. Ieeja bez maksas, piesakoties kinoteātra mājaslapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!