Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
07.05.2024

Top īsfilma par interseksualitāti un tiesībām aizstāvēt savu ķermeni

Komentē
0

Īsfilma pēc Sonias Komarovas un Emīlijas Karetņikovas scenārija vēsta personisku stāstu par Andru, 19 gadus vecu paukotāju, kuras dzīve pilnībā izmainās, uzzinot, ka viņa ir interseksuāla. Andra tiek iemesta šķietami nebeidzamā un skarbā medicīnas pasaulē, kas izaicina viņas identitāti. Filma aplūko jautājumu – kam ir teikšana par mūsu ķermeni? Vai ķermenis ir tikai bioloģiskās reprodukcijas līdzeklis vai arī mūsu unikāli personīgās iekšējās pasaules paplašinājums?

Kā atklāj filmas režisore Sonia Komarova, filmas stāsta pamatā ir viņas pašas, kā arī filmas galvenās lomas atveidotājas Sašas Komarovas personīgā pieredze. Viens no šādiem mirkļiem – ieslēgšana ārsta kabinetā un izteikts brīdinājums, ka neviens nekādā gadījumā nedrīkst uzzināt patiesību par to, kas notiek ar šīs personas ķermeni. Veidotājas uzskata, ka ir svarīgi dalīties ar šo un citiem stāstiem, ne vien veicinot izpratni par interseksualitāti, bet arī kopjot attieksmi pret cilvēkiem, kuri atšķiras.

Kā vēsta filmas režisore: ""Tas, ko nedrīkstu teikt" ir man personīgi tuvs projekts, balstīts manā pašas pieredzē kā interseksuālai personai. Interseksuālo personu komūna nemitīgi cīnās par cieņpilnu medicīnisko aprūpi. Izpratnes veicināšana par šādām cīņām un par interseksuālām personām kopumā ir būtiska cīņā par pārmaiņām."

Šobrīd norit filmas uzņemšanas sagatavošanās darbi, bet tās pirmizrāde ir plānota 2025. gada vasarā. Tomēr, lai veiksmīgi īstenotu filmas ieceri, komanda ir uzsākusi pūļa finansēšanas kampaņu platformā "Indiegogo". Filmas producents un studijas "Neonorma" vadītājs Emīls Alps atzīst: "Lai arī īsfilmu veidošanas galvenais dzinējspēks ir kaislīgi un enerģijas pilni kino veidotāji, šo darbu īstenošana ir finansiāli prasīga. Katras filmas veidošanas aspekts pieprasa zināmus finansiālos resursus, un, lai arī lielākā daļa mūsu komandas ir gatavi strādāt bez atalgojuma, pastāv izdevumi, kurus nespējam nodrošināt bez ārējas palīdzības."

Rīkotāji aicina: "Mēs ticam, ka stāsti spēj iedvesmot pārmaiņām, kā arī veicināt empātiju. Atbalstot šo projektu, jūs ne vien palīdzat filmas tapšanai; jūs atbalstāt iekļaujošas un sapratnē balstītas sabiedrības veidošanu."

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!