Aktualitātes
25.03.2020

Brīvpieejā atvērts portāls "Periodika.lv"

Komentē
0

Līdz šī gada 14. aprīlim brīvā piekļuvē ikvienam interesentam pieejama Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas (LNDB) periodisko izdevumu krātuve "Periodika.lv". Tajā apkopotas vairāk nekā 1400 laikrakstu un žurnālu digitālās versijas – no 1748. gada līdz mūsdienām, informē bibliotēka.

Līdz šim portāls "Periodika.lv" autortiesību ierobežojumu dēļ pilnā apjomā bija pieejams tikai Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītavās un Latvijas publiskajās bibliotēkās jeb "Gaismas tīklā" – vienotajā valsts bibliotēku informācijas sistēmā. Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kad lielākā daļa bibliotēku ir slēgtas, tādējādi liedzot iespēju piekļūt, piemēram, studijās un pētniecībā noderīgai informācijai, pieņemts lēmums periodisko izdevumu saturu padarīt brīvi pieejamu. Tas kļuvis iespējams, pateicoties AKKA/LAA (Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība) izsniegtajai licencei un Kultūras ministrijas (KM) atbalstam.

LNB pievienojusies arī KM informatīvajai kampaņai "#Ēkultūra", papildus portālam "Periodika.lv" šobrīd piedāvājot attālināti izmantot vēl 11 citas LNDB kolekcijas vietnē "Digitālā bibliotēka" un vairāk nekā 20 pilntekstu ārvalstu abonētās datubāzes, Nacionālo enciklopēdiju, kā arī lekciju, diskusiju, konferenču, lasījumu un cita veida audio un video saturu LNB sociālajos tīklos.

Lai iegūtu individuālo piekļuvi (ja tādas vēl nav) tiešsaistes datubāzēm, LNB lasītājiem, kuriem ir lasītāja karte, jāaizpilda iesniegums un ieskenētā vai nofotografētā veidā jānosūta uz [email protected].

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!