Aktualitātes
05.03.2021

Berlināles galveno balvu iegūst rumāņu filma "Bad Luck Banging or Loony Porn"

Komentē
0

Preses konferencē 5. martā atklāti šīgada Berlīnes kinofestivāla laureāti. Galveno balvu – "Zelta lāci" – ieguvusi rumāņu režisora Radu Žūdes filma "Bad Luck Banging or Loony Porn", savukārt "Sudraba lācis" par labāko režiju piešķirts Latvijas kopražojuma filmas "Dabiskā gaisma" režisoram, ungāram Denešam Naģam.

"Bad Luck Banging or Loony Porn" galvenā varone ir skolotāja, kas nokļūst skandāla epicentrā, kad atklātībā parādās seksa video ar viņas piedalīšanos. Žūrijas ieskatā filma "notver šībrīža cilvēka eksistences būtību un esenci, prātu un ķermeni, vērtības un īstenības kailumu".

Festivāla otro galveno godalgu – žūrijas balvu (Silver Bear Grand Jury Prize) – ieguva japāņu filma "Wheel of Fortune and Fantasy", kas izspēlē triju sieviešu attiecību drāmu.

"Sudraba lāci" kā labākais režisors saņēma Denešs Naģi, kura debijas filma "Dabiskā gaismā" tapusi sadarbībā ar Latvijas kinoprofesionāļiem un vēsta par ungāru kareivju vienību, kura 2. pasaules kara laikā mežos medī padomju partizānus.

Aktrise Marena Egerte ieguva balvu par labāko aktierdarbu galvenajā lomā vācu režisores Marijas Šrēderes filmā "I'm Your Man", kur atveido zinātnieci, kas piekrīt piedalīties eksperimentā un pavadīt trīs nedēļas kopā ar cilvēkveidīgu robotu, vārdā Toms. Atgādinām, ka šis ir pirmais gads, kad festivāls piešķir dzimumneitrālu balvu par labāko aktierdarbu.

Festivāla žūrija piešķīrusi godalgu (Silver Bear Jury Prize) arī Marijas Špetas dokumentālajai filmai "Mr. Bachmann and His Class", kas portretē imigrantu bērniem paredzētas klases ikdienu kādā Vācijas skolā.

Berlīnes starptautiskais kinofestivāls, kas šogad notiek jau 71. reizi, ir viens no nozīmīgākajiem, lielākajiem un tradīcijām bagātākajiem filmu festivāliem pasaulē, tas norisinās kopš 1951. gada. Šogad, ņemot vērā pandēmijas situāciju, festivāla vadība lēmusi, ka 71. Berlīnes Starptautiskais kinofestivāls tiks organizēts divās daļās. Februārī, kas līdz šim bija ierastais Berlīnes festivāla norises laiks, tika nosauktas festivāla programmām atlasītās filmas, kuras bija iespējams skatīties digitāli, Eiropas filmu tirgus norises laikā (no 1. marta līdz 5. martam tiešsaistes formātā). Berlīnes kinofestivāla otrā daļa plānota jūnija sākumā – speciālais formāts, kura ietvaros kinoteātros demonstrēs lielāko daļu festivāla filmu ar autoru piedalīšanos un klātienē apbalvos laureātus.

Ar visiem festivālā godalgotajiem var iepazīties balvas mājaslapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!