Aktualitātes
22.12.2022

Atjaunotajā cirka arēnā notiks labdarības koncerts Ukrainas atbalstam

Komentē
1

Fonds "Uzņēmēji mieram" kopā ar draugiem un domubiedriem aicina uz labdarības koncertu "Veltījums Ukrainai", kas plānots 2023. gada 24. februārī atjaunotajā Rīgas Cirka arēnā, iezīmējot tieši vienu gadu, kopš sākās Ukrainas cīņa par neatkarību un brīvību. Ar savu veltījumu Ukrainai dalīsies Latvijas mūziķi un draugi no Ukrainas.

"Gan šis labdarības koncerts ar mākslinieku, radošās komandas un atbalstītāju brīvprātīgu dalību, gan ikviens koncertā gūtais ziedojums ir veltījums un atbalsts nenogurstošajai Ukrainas tautai cīņā par brīvību un cilvēcību," pastāstīja fondā "Uzņēmēji mieram".

Koncertā uzstāsies Vestards Šimkus, "Latvian Voices", "Dagamba", vīru koris "Gaudeamus", "The Sound Poets", "Tautumeitas", "Carnival Youth", Goran Gora un citi Ukrainas draugi un atbalstītāji.

"Es ticu, ka pilnīgi katram pasaules iedzīvotājam ir pa spēkam palīdzēt citiem. Pat labs vārds, atbalstošs plecs vai līdzjūtība sniedz atbalstu. Es ticu, ka mūzika ir viens no spēcīgākajiem atbalsta veidiem, jo dziedot cilvēks ir pilnībā atklāts. Un šī atklātība ir tā palīdzības forma, ko nav iespējams notēlot - tā ir patiesa un ļoti īsta," stāsta mūziķis Goran Gora.

"Ar grupu esam piedalījušies daudzos un dažādos Ukrainas atbalsta koncertos gan Latvijā, gan ārzemēs, un šis koncerts "Veltījums Ukrainai" noteikti nav izņēmums. Karš nav beidzies, un ukraiņiem palīdzība ir un būs nepieciešama vēl ilgi. Mūzika ir spēcīgs ierocis šajā laikā, kad jācīnās ar ļaunumu no austrumiem. Liels paldies koncerta organizatoriem par to, ka mēs varam turpināt atbalstīt ukraiņus arī gadu pēc kara sākuma!" piebilst Valters Pūce, grupas "Dagamba" līderis.

"Jau 10 mēnešus tepat kaimiņos notiek kas drausmīgs un murgam līdzīgs. Mēs nevaram izlikties to nezinām, tāpēc katrs atbalstām ukraiņus, kā spējam. Gribētos ticēt, ka pēc 2 mēnešiem šim neprātīgajam karam pienāks gals. Gribētos ticēt, bet, ja ne – mēs turpināsim palīdzēt, un dziesmai šajā nepriecīgajā gadadienā noteikti būs lielāks spēks nekā saukļiem un lozungiem. Mēs turpināsim palīdzēt," uzsver Ilga Reizniece no grupas "Iļģi".

Šīgada martā pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainas teritorijā tika izveidota kustība "Uzņēmēji mieram", apvienojot vairāk nekā 200 uzņēmumus un uzņēmējus, lai sniegtu atbalstu karā cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem.

Līdz šim ar fonda starpniecību saziedoti vairāk nekā 4 200 000 eiro, kā arī par ziedotajiem līdzekļiem iegādātas automašīnas un droni militārām vajadzībām, militārie tērpi un apavi, ugunsdzēšamie aparāti, rācijas un daudz citu būtisku elementu Ukrainas aizstāvjiem, kā arī ticis sniegts ievērojams atbalsts slimnīcu darbības nodrošināšanā, iegādātas un piegādātas ātrās palīdzības automašīnas, kā arī sniegts humānais atbalsts civiliedzīvotājiem.


 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!