Aktualitātes
10.03.2021

Aspazijas dzimšanas dienu svinēs ar dzīvnieku aizstāvībai veltītiem lasījumiem

Komentē
1

Otrdien, 16. martā, plkst. 18.00 par godu dzejnieces Aspazijas 156. dzimšanas dienai tiešraidē no Raiņa un Aspazijas mājas muzeja "Facebook" lapā notiks zinātniskie lasījumi "Dzīvnieku brīvība: Aspasia@Animalium". Tajos tiks aplūkotas Aspazijas dzīvnieku aizstāves gaitas un mūsdienu izaicinājumi cīņā par dzīvnieku tiesībām.

"Aspazijas dzīvi un darbus caurvij empātija un mīlestība pret dzīvniekiem. Kopš mazotnes dzīvnieki dzejnieces dzīvē ieņēma īpašu vietu, savukārt mūža nogalē Aspazija līdzdarbojās dažādās dzīvnieku aizsardzības organizācijās un pievērsās dzīvnieku labklājības jautājumiem. Tomēr mūsdienās viedoklis par Aspaziju kā dzīvnieku aizstāvi dalās. Viena daļa min to, ka Aspazija ir darbojusies dzīvnieku aizsardzības biedrībās un mīlējusi dzīvniekus, savukārt citi, gluži pretēji, akcentē faktu, ka viņa ir valkājusi kažokādas, tāpēc nebūtu uzskatāmā par dzīvnieku aizstāvi," raksta rīkotāji.

Zinātniskie lasījumi "Dzīvnieku brīvība: Aspasia@Animalium" aktualizēs Aspazijas biogrāfiskos faktus un ieguldījumu dzīvnieku brīvības un tiesību attīstībā, sniegs ieskatu dzīvnieku aizstāvības domas attīstībā, kā arī aktualizēs mūsdienu izaicinājumus cīņā par dzīvnieku tiesībām.

Programma:

  • "Dzejnieka un dzīvnieka draudzība" – Artis Svece (Latvijas Universitāte);
  • ""Dzīvnieku, ne tikai cilvēku dēļ": Rīgas lopu patversmes dāmu komitejas darbība 19./20. gs. mijā" – Krista Kristiana Kristapsone (Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes studente);
  • "Aspazija: no vivisekcijas līdz Dzīvnieku aizsardzības biedrībai" – Jānis Zālītis (Raiņa un Aspazijas māja);
  • "Aspazija un ekokritika" – Raimonds Ķirķis (Raiņa un Aspazijas māja);
  • "Cīņa par dzīvnieku tiesībām. Mūsdienu prakse" – Katrīna Krīgere (biedrības "Dzīvnieku brīvība" vadītāja).

Zinātniskie lasījumi bez maksas būs skatāmi tiešraidē Raiņa un Aspazijas muzeja Facebook lapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!