Foto: Ģirts Raģelis.
 
Aktualitātes
20.06.2022

Žurnāla "Teātra Vēstnesis" galvenās redaktores amatu atstāj Edīte Tišheizere

Komentē
0

Par aiziešanu no teātra nozares žurnāla "Teātra Vēstnesis" galvenās redaktores amata paziņojusi kritiķe Edīte Tišheizere, kas vadījusi nozares žurnālu kopš tā atjaunošanas 2013. gadā.

Par savu lēmumu ilggadējā redaktore paziņojusi žurnālā publicētā atvadu slejā.

"Tieši pirms deviņiem gadiem mēs četratā – Maija Svarinska, Ieva Struka, Normunds Naumanis un es – strādājām pie atjaunotā Teātra Vēstneša pirmā numura. Pārējie Rīgā, es – Novgorodā. Starptautiska teātra festivāla pārtraukumos rakstīju savu pirmo galvenās redaktores sleju uz bloknota lapiņām, telefonā fotografēju un sūtīju pārējiem. Kopā ar maketēšanas mākslinieci Daci Eglīti un producenti Ievu Anševicu mēs palaikam strādājām līdz "asiņainām acīm", kamēr pamazām ieviesās sistēma, paradumi un kārtības radiniece rutīna," žurnāla sākumu atceras E. Tišheizere.

Pa šiem gadiem žurnāla redkolēģijai pievienojušies arī citi savu jomu profesionāļi: Evita Sniedze, Pēteris Krilovs, Māra Ķimele, Reinis Suhanovs, Elmārs Seņkovs un Juta Ance Ķirķis, kas vada žurnāla digitālo vietni Teatravestnesis.lv.

Kā atvadu slejā norāda E. Tišheizere, tagad pienācis laiks "Teātra Vēstneša" veidošanu pārņemt jaunajai maiņai: "Māksla ir jaunu cilvēku neierobežotās fantāzijas un lidojuma lieta, un jaunai ir jābūt arī refleksijai par to."

Līdz ar jaunās sezonas sākumu žurnālam būs jauna vadība, norāda E. Tišheizere.

Žurnāls "Teātra Vēstnesis" kā drukāts nozares medijs darbojas kopš 1989. gada, pārtrauca iznākt 2011. gadā pēckrīzes ierobežotā finansējuma apstākļos un atjaunoja savu darbību citādā formātā, ar jaunu redakciju un izdevuma koncepciju 2013. gadā. Žurnāls iznāk 4 reizes gadā un publicē recenzijas, intervijas, diskusijas, pētnieciskus un tulkotus rakstus par teātri.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!