Aktualitātes
30.04.2024

"Satori" diskusijā meklēs kopīgu telpu sarunai par Latgali

Komentē
0

"Satori" aicina uz publisku diskusiju par to, kā veidot kopīgu telpu sarunai par Latgali. Diskusija notiks 8. maijā plkst. 17.00 kultūrvietā "Rancāna pogolms" Rēzeknē un turpina "Satori" rakstu un raidierakstu ciklā "Latgolys vaicuojums" sākto tēmu par spriedzes punktiem Latgales un pārējās Latvijas attiecībās.

Saruna par Latgali mēdz iekrist galējībās – vai nu tā ir hierarhiska, kur nosacītā Rīga runā no "vecākā brāļa" pozīcijām, vai izslēdzoša, kurā nosacītajai Rīgai vispār nav tiesību spriest, vai arī abpusējos stereotipos balstīta. Arī tad, ja izdodas izvairīties no galējībām, saruna par Latgali notiek pēc divu pušu principa – Latgale un pārējā Latvija. Vai iespējams atrast kopīgu laukumu, kurā saruna par Latgali ir saruna par mums visiem, par mūsu kopīgo dzīves telpu un attīstības scenārijiem? Kas šībrīža diskursā būtu jāmaina, lai uz šādu telpu virzītos?

Diskusijā aicināti piedalīties viedokļu līderi, kuri par šo jautājumu ir domājuši katrs savā darbības jomā. Diskusiju vadīs žurnāliste Rita Ruduša, tajā piedalīsies sērijas "Latgolys vaicuojums" redaktore, antropoloģe Dace Dzenovska, latgaliešu kultūras kustības "Volūda" vadītāja Edeite Laime, aktīviste, dokumentālās filmas "Daugavpils – iespēju vai nespēju pilsēta?" autore Vladislava Romanova, apvienības "Latgalīšu reps" dalībnieks Didzis Kozlovs un teātra režisore Marika Čerņavska, kura dzimusi un augusi Zemgalē, bet uz Latgali pārcēlusies pirms 10 gadiem. Runātāju saraksts tiks papildināts.

Kultūrvieta "Rancāna pogolms" atrodas Rēzeknē, Nikodema Rancāna ielā 41.

Projektu "Latgolys vaicuojums" finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība "Ascendum" un interneta žurnāls "Satori".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Ko iesakām šodien?
Ko iesakām šodien?
Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!