Aktualitātes
02.06.2020

Valsts piešķirs 32 miljonus eiro kultūras nozares atbalstam

Komentē
0

Pirmdien, 1. jūnijā, valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmē lemts ar 32 miljoniem eiro atbalstīt kultūras nozares atkopšanos no "Covid-19" pandēmijas izraisītās krīzes, pēc sanāksmes stāstīja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Kā norādīja Puntulis, finansējums tiks dalīts trijās vienādās daļās un novirzīts pabalstiem, infrastruktūrai un radošuma atbalstam, kas ietvertu valsts pasūtījumu un radošo personu stipendijas. Jautāts par finansējumu Nacionālās koncertzāles būvniecībai, Puntulis uzsvēra, ka precīzs atbalsta sadalījums būs zināms pēc tam, kad konkrētas finansējuma pozīcijas apstiprinās valdība.

Koalīcijas lēmumu ministrs raksturoja kā pierādījumu tam, ka šai valdībai kultūras nozare "nav bārenītes statusā" un tās vajadzības tiek skatītas līdzvērtīgi ar citām nozarēm. "Līdzekļi tiks izmantoti, lai mēs no krīzes iznāktu spēcīgāki," solīja ministrs.

Šobrīd tiek strādāts pie aprēķinu precizēšanas, kas jāpabeidz līdz 1. oktobrim.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!