Konferences publicitātes foto. No RMM arhīva.
 
Aktualitātes
01.12.2021

Tapis podkāsts par Regīnu Ezeru – rakstnieci, māti, sievu un sava laika feministi

Komentē
0

Latvijas Nacionālā bibliotēka publicējusi podkāsta "Klausītava" epizodi, kurā Dace Bargā sarunājas ar dzejnieku, literatūrzinātnieku Kārli Vērdiņu un pētnieci Evu Eglāju-Kristsoni par rakstnieci Regīnu Ezeru un viņai veltīto starptautisko konferenci, kas gaidāma šīs nedēļas izskaņā.

Podkāsta epizodē iekļautas arī pašas Regīnas Ezeras domas par savu personību, dzīvi, mākslu, ikdienu un sociālpolitiskajiem uzdevumiem, ar kurām autore dalījusies 1984. gada dokumentālajā filmā "Sieviete starp diviem romāniem" (Ivars Seleckis, Rīgas Kinostudija). Kārlis Vērdiņš podkāstā dalās pārdomās par Regīnu Ezeru kā sava laikmeta feministi, kā arī atklāj personisku stāstu, kas reiz norisinājies "Prozas lasījumos" kopā ar Regīnu Ezeru. Savukārt Latvijas Literatūras, folkloras un mākslas institūta direktore un pētniece Eva Eglāja-Kristsone epizodē stāsta vairāk par to, ko nozīmē pētīt Regīnas Ezeras literatūru un vai to ir iespējams nošķirt no rakstnieces krāšņās un emocionālās personības.

Podkāstu iespējams noklausīties audio platformās "SoundCloud" un "Spotify".

Starptautiskā konference "Regīna Ezera un Austrumeiropas literatūra" notiks 3. un 4. decembrī tiešsaistē. Pasākumā gaidāmi padziļināti un izvērsti ārvalstu viesu priekšlasījumi, paneļdiskusijas ar ievērojamu rakstnieku un teātra mākslinieku piedalīšanos, kā arī vietējo un kaimiņvalstu zinātnieku uzstāšanās ar referātiem. Tā tiks translēta tiešsaistē LNB.lv un LUMFI.lv, interneta portālā DELFI (Kultūra), gan nozīmīgāko Latvijas kultūras izdevumu Facebook lapās. Konferences pirmā diena norisināsies angļu valodā un būs galvenokārt veltīta rakstniecēm, Regīnas Ezeras laikabiedrēm Baltijā un Austrumeiropā, bet otrajā dienā, kuras darba valdoda būs latviešu, pētnieki vērsīs uzmanību uz Ezeras literāro mantojumu un tā interpretācijām teātra un kinomākslā.

Starptautisko konferenci "Regīna Ezera un Austrumeiropas literatūra" organizē LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku.  

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!