Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
08.05.2023

Starptautiskā forumā "Kultūras kompass" pētīs kultūras mobilitātes izaicinājumus

Komentē
0

Forums "Kultūras kompass" ("Kultuurikompass") šogad Tartu pulcēs vadošos kultūras pasākumu organizatorus, radošus cilvēkus un politikas veidotājus no divdesmit Eiropas valstīm, lai kopā apspriestu un risinātu problēmas, kuras šobrīd kavē starptautisku kultūras apmaiņu.

Ceturtais starptautiskais forums "Kultūras kompass" ("Kultuurikompass"), kura centrālā tēma šogad ir "Cik neierobežota ir kultūra?", norisināsies 18. un 19. maijā Igaunijas Nacionālajā muzejā un Drukas un papīra mākslas centrā TYPA. Forums fokusējas uz izpēti un izpratni par to, kā kultūras globalizācija sniedz cilvēcei nākotnes izdzīvošanas iespējas, vienlaikus izceļot arī vietējo unikalitāti.

Eiropas kultūras vadītāji koncentrējas uz radošo indivīdu mobilitātes iespējām, radošo rezidenču dibināšanu un to darbības nodrošināšanu visā pasaulē. Kā norāda foruma vadošā organizatore Angela Adere (Angela Ader), profesionālā mobilitāte jeb pieredzes apmaiņas programmas ir būtiskas gan radošo industriju pārstāvjiem, gan kultūras pasākumu organizatoriem. "Šai pārrobežu kustībai ir liela nozīme kultūras attīstībā, kas šīs jomas darbiniekiem un kultūras politikas veidotājiem ir jāņem vērā," uzsver Aderes kundze.  

"Tūkstošiem talantīgu cilvēku globāli vēlas dzīvot un strādāt no jebkuras vietas pasaulē,  iedvesmas un jaunas pieredzes meklējumos pastāvīgi mainot savu lokāciju. Tomēr dažādu sociālu, ekonomisku un politisku iemeslu dēļ viņi bieži vien nevar to atļauties. Mēs redzam, ka kultūras radīšana globāli, nojaucot ģeogrāfiskās robežas, ļauj radošiem cilvēkiem mācīties vienam no otra un dalīties ar labāko praksi, saglabājot katra vietējās atšķirības. Turklāt, lai Eiropas kultūras galvaspilsēta attaisnotu savu nosaukumu un būtu veiksmīga, mums neizbēgami jāveicina mākslinieku pārrobežu mobilitāte," piebilst Angela Adere.

Pirmajā dienā Igaunijas Nacionālajā muzejā foruma dalībnieki varēs dzirdēt nozares ekspertu prezentācijas un pievienoties trīs diskusiju grupām, kas iepazīstina ar pasaules radošo rezidenču daudzveidību. Vienas dienas laikā muzejā būs apskatāma izstādes zona, kurā ikviens interesents varēs uzzināt par dažādām mobilitātes programmu un radošo rezidenču iespējām visā Eiropā. Foruma atklāšanas dienas norises pārraide būs pieejama arī internetā Tartu 2024 mājas lapā. Otrajā dienā Tartu Drukas un papīra mākslas centrā TYPA foruma apmeklētājiem būs iespēja satikt radošo rezidenču un Eiropas kultūras galvaspilsētu tīkla dalībniekus. Apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvātas radošās darbnīcas, diskusijas un ekskursijas uz vietējām radošajām rezidencēm Tartu un Dienvidigaunijā.

Forumā var piedalīties jebkurš interesents. Dalība pirmajā foruma dienā ir bezmaksas. Biļetes uz otrās dienas aktivitātēm var iegādāties biļešu tirdzniecības platformā.

Vairāk informācijas par forumu "Kultūras kompass" var atrast Tartu 2024 mājaslapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!