Aktualitātes
28.03.2022

"Oskaru" naktī kā labākā filma godalgota "CODA"

Komentē
0

Losandželosā naktī uz 28. martu pēc Latvijas laika pasniegtas ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars". Šogad par labāko filmu atzīta "CODA" – režisores Šanas Hederes stāsts par dzirdīgu pusaudzi, kas aug nedzirdīgo ģimenē un sapņo kļūt par dziedātāju.

"CODA", kam pamatā ir 2014. gada franču filma "La Famille Bélier", režisore un scenāriste Hedere godalgota arī par labāko adaptēto scenāriju, bet kurlmēmais aktieris Trojs Kotsurs, kurš filmā spēlē zīmju valodā, apbalvots par labāko otrā plāna lomu. Šis ir pirmais straumēšanas servisa "Apple TV+" darbs, kas saņem "Oskaru" kā labākā filma.

Par labāko režisori atzīta filmas "Power of the Dog" autore Džeina Kempione, kura tādējādi kļuvusi vien par trešo sievieti "Oskaru" vēsturē, kas saņēmusi šo balvu. "Power of the Dog" bija šīgada visvairāk nominētā filma "Oskaros" un pretendēja uz balvām 12 kategorijās.

Savu pirmo "Oskaru" ieguva aktieris Vils Smits par tenisa zvaigžņu Serenas un Venusas Viljamsu tēva Ričarda lomu biogrāfiskajā filmā "King Richard", savukārt balvu kā labākā aktrise saņēma Džesika Česteina par titullomu filmā "The Eyes of Tammy Faye", kur viņa spēlē kristīgās TV impērijas radītāju Tamiju Feju Beikeri.

Kā labākā aktrise otrā plāna lomā godalgota Ariana Debose, kas atveido Anitu Stīvena Spīlberga mūziklā "Vestsaidas stāsts".

Kategorijā "Labākā ārzemju filma" uzvarējusi japāņu kinolente "Drive My Car", bet pilnmetrāžas animācijas filmu konkurencē par labāko atzīta Disneja studijas filma "Encanto".

Tehniskajās kategorijās triumfēja filma "Kāpa", kas godalgota par labāko montāžu, specefektiem, filmas mākslinieka un operatora darbu.

Muzikālajās kategorijās par labāko atzīts "Kāpas" skaņu dizains un komponista Hansa Zimmera radītais skaņu celiņš, savukārt labākās dziesmas balva piešķirta Billijai Eilišai un Fineasam O'Konelam par Džeimsa Bonda filmas "No Time to Die" tituldziesmu.

Par labāko oriģinālscenāriju godalgots aktieris un režisors Kenets Brana par filmu "Belfast", kas maza zēna acīm atskatās uz militāro konfliktu Ziemeļīrijas galvaspilsētā Belfāstā 1969. gadā.

Kategorijā "Labākā dokumentālā filma" uzvarējusi "Summer of Soul" – muzikāls stāsts par 1969. gadā notikušo Hārlemas kultūras festivālu jeb tā dēvēto "Melno Vudstoku".

"Oskara" balva šogad tika pasniegta 94. reizi un to vadīja komiķes Redžina Hola, Eimija Šumere un Vanda Saiksa. Ceremonijas laikā ar klusuma brīdi tika godināti bojāgājušie Krievijas iebrukumā Ukrainā, kā arī tika aicināts ziedot, lai palīdzētu Ukrainas bēgļiem.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!