Foto no gājiena uz Bolderāju 1987. gadā.
 
Aktualitātes
03.06.2020

NSRD Bolderājas gājiena maršrutu varēs mērot virtuāli

Komentē
0

Šogad aprit 40 gadi kopš notika pirmais "Gājiens uz Bolderāju" – viena no zināmākajām Latvijas avangarda mākslas akcijām, ko īstenoja "Nebijušu sajūtu restaurācijas darbnīcas" jeb NSRD mākslinieki Hardijs Lediņš un Juris Boiko, kā arī arhitekts Imanta Žodžika. Lai atzīmētu šo notikumu, interneta žurnāls "Capital R" rīko tiešraidi, kurā virtuāli būs iespējams vēlreiz mērot maršrutu no Imantas līdz Bolderājai.

Pirmais Bolderājas gājiens notika 1980. gadā, tam sekojuši vairāki citi, kas iemūžināti fotogrāfijās, akvareļos, eļļas gleznojumos vai tikai sajūtās, savukārt 1987. gada un 2002. gada gājieni ir fiksēti video. Bolderājas gājieni norisinājās kā rituāli – tas bija filozofisks process ar īpašiem sagatavošanās un noskaņošanās elementiem. Lai gan sākotnēji paši dalībnieki gājienus neuztvēra kā mākslas akcijas, Latvijas kultūras vēsturē tie ir kļuvuši par unikālu fenomenu akciju un performanču mākslā.

Virtuālais Bolderājas gājiens notiks 14. jūnijā plkst. 20:20. "Tas ir ļoti simbolisks datums – šajā dienā 1981. gadā notika otrais Bolderājas gājiens un tas atrodas tieši pa vidu starp Hardija Lediņa dzimšanas un nāves dienu," raksta pasākuma rīkotāji.

Virtuālajai pastaigai varēs sekot tiešraidē "YouTube", iepriekš iegādājoties pieeju. Vairāk informācijas pasākuma feisbuka lapā.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!