Aktualitātes
30.05.2022

Nesagaidot solītos uzlabojumus Rīgas pilsētvidē, "Pilsēta cilvēkiem" rīkos protesta gājienu

Komentē
0

Ar mērķi pievērst uzmanību Rīgas domes neizpildītajiem solījumiem pilsētvides uzlabošanā, apvienība "Pilsēta cilvēkiem" aicina uz piketgājienu "Restartēt restartu" 1. jūnijā, plkst. 17.00 Rātslaukumā, no kura piketētāji kopīgi dosies uz Satiksmes departamentu Ģertrūdes ielā.

Kā norāda rīkotāji, pusotra gada laikā kopš jaunās Rīgas domes ievēlēšanas pilsētvidē solītās pārmaiņas nav īstenojušās, tāpēc piketgājiena mērķis ir mudināt domi realizēt pozitīvas pārmaiņas pilsētvidē, sevišķi ar satiksmes drošību saistītajā jomā, ne tikai vārdos, bet arī darbos.

"Lai gan pirms vēlēšanām politiķi reklamējās Tērbatas gājēju ielā un solīja uzlabojumus pilsētvidē un mazaizsargāto satiksmes dalībnieku drošībā, Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" šobrīd ir vīlusies par Rīgā notiekošo šajās jomās," teikts paziņojumā presei.

Apvienība definējusi vairākas problēmas, kam cer pievērst uzmanību gājienā:

Jaunu gājēju pāreju ierīkošana pilsētā notiek ļoti gausi, kā arī šogad nav plānoti īpaši satiksmes mierināšanas pasākumi pilsētas ielās.

Tiek realizēti vai arī tiek plānots realizēt projektus ar gājējiem un velosipēdistiem neveiksmīgu un pat bīstamu infrastruktūru, piemēram, nedēļas nogalē atklātais tunelis zem Lāčplēša ielas pie Maskavas ielas, izstrādātās ielas Lucavsalā un topošā Austrumu maģistrāle.

Nav nekādu plānu Tērbatas ielu veidot par gājēju ielu, Čaka ielā velojosla vienā virzienā dzēsta bez alternatīvas, Krišjāņa Barona, Brīvības un Krišjāņa Valdemāra ielā jūtamu uzlabojumu nav, un tie netiek plānoti.

Trūkstošā finansējuma dēļ ievērojami samazināts sabiedriskā transporta reisu skaits, kas samazina sabiedriskā transporta pievilcību un veicina autotransporta lielāku izmantošanu pilsētā pretrunā pilsētas stratēģija.

Apvienības "Pilsēta cilvēkiem" neizpratni rada arī Rīgas atbalstītā jaunākā CSDD kampaņa "Neesi mērkaķis. Brauc kā cilvēks", kas, līdzīgi dažām iepriekšējām CSDD kampaņām, ir "bezjēdzīga mazaizsargāto satiksmes dalībnieku kaunināšana, kā arī politiķu un amatpersonu par izpratnes trūkumu satiksmes jautājumos liecinošie izteikumi kampaņas prezentācijas laikā". "Tā vietā, lai Rīgā uzlabotu drošību kaut vai ar tiem pašiem stabiņiem, RD institūcijas uzliek par pienākumu gājējiem spiest luksofora pogas, kas izmaksā dārgi, padara pārvietošanos kājām neērtāku un tad vēl piedalās akcijās, nolamājot mikromobilitātes lietotājus par mērkaķiem!" norāda Apvienības "Pilsēta cilvēkiem" valdes priekšsēdētājs Kārlis Krēķis.

1. jūnijs ir Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, tāpēc aktīvisti īpaši aicina piedalīties vecākus ar bērniem. Kārlis Krēķis, kam pašam ir trīs mazi bērni, uzsver: "Pilsētai jābūt tādai, lai bērnus pirmajās klasītēs jau var sūtīt pašus uz skolu. Vai Rīga tāda top? Diemžēl vēl nē!".

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" aicina iedzīvotājus piketgājienā nākt ar plakātiem, kuros pausta viņiem svarīgākā pilsētvides un/vai satiksmes drošības rūpe.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!