Šons Konerijs Bonda lomā.
 
Aktualitātes
31.10.2020

Miris aktieris Šons Konerijs

Komentē
0

Sers Šons Konerijs mūžībā aizgājis 90 gadu vecumā sestdien, 31. oktobrī, informējusi viņa ģimene.

Skotu aktieris vislabāk bijis pazīstams kā pirmais Džeimsa Bonda lomas atveidotājs, kopumā viņš filmējies septiņās filmās par slaveno spiegu. Viņa karjera ilgusi vairākas desmitgades, kuru laikā aktieris saņēmis tādus nozīmīgus kinoindustrijas apbalvojumus kā "Oskars", divas "Bafta" balvas un trīs "Zelta globusus", ziņo "BBC".

2000. gada viņš tika iecelts bruņinieka kārtā. Šī gada augustā aktieris nosvinēja savu 90. dzimšanas dienu.

Konerijs dzimis 1930. gada 25. augustā Edinburgā, Skotijā. Pirmā lielā Konerija loma bija 1957. gada darbā "No Road Back", kuram pēcāk sekoja "Makbets" un "Anna Kareņina" (1961), kā arī epizodiska parādīšanās vairākos seriālos – "Elles braucēji" (1957), "Citā laikā, citā vietā" (1958) u. c.

Pasaules atpazīstamību Konerijs ieguva 1962. gadā, kad viņš pirmo reizi iemēģināja spēkus Džeimsa Bonda tēlā filmā "Doktors Nē". Kopumā kā aģents 007 viņš redzams septiņās filmās – "No Krievijas ar mīlestību" (1963), "Zelta pirksts" (1964), "Zibenslode" (1965), "Tu dzīvo tikai divreiz" (1967) un "Dimanti ir mūžīgi" (1971), kā arī filmas "Zibenslode" pārstrādātajā versijā "Nekad vairs nesaki nekad " (1983). Par lomu filmā "Neaizskaramie" Konerijs ieguvis "Oskaru".

Pēdējā filma, kurā Koneriju iespējams redzēt, ir "Lielisko džentlmeņu līga", kas tika nodota skatītāju vērtējumam 2003. gadā. Oficiāli savu karjeru Konerijs noslēdza 2006. gadā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!