Mārtiņš Ķibilds
 
Aktualitātes
04.11.2020

Mārtiņa Ķibilda TV projekts "Atslēgas" pārtapis izglītojošā interneta platformā

Komentē
0

Vēsturei veltītais TV raidījums "Atslēgas" turpmāk būs skatāms īpaši izveidotā interneta platformā "Atslegas.tv" gan latviešu, gan krievu un angļu valodā.

Latvijas valsts simtgades programmā Mārtiņa Ķibilda un VFS Films radīto vērienīgo TV raidījumu ciklu "Atslēgas" veido 50 sērijas 15 minūšu garumā un tas ir viens no apjomīgākajiem TV dokumentālā žanra projektiem, kāds jebkad tapis par Latvijas vēsturi. Šogad pēkšņi mūžībā aizgājušā Mārtiņa Ķibilda ieceri uz 50 TV sēriju cikla bāzes radīt brīvprātīgas izvēles mācību palīglīdzekli Latvijas vēstures izziņai turpina realizēt viņa ģimene kopā ar VFS Films un Latvijas Televīziju.

Interneta platforma "Atslegas.tv" kalpos kā brīvprātīgas izvēles mācību palīglīdzeklis Latvijas vēstures izziņai, izmantošanai vēstures stundās, pasniedzējiem, skolēniem un citiem interesentiem. Tā noderēs kā vizuāls papildinājums vēstures stundās pārrunātajām Latvijas vēstures tēmām.

"Projekta "Atslegas.tv" mērķis ir vairot izpratni par Latvijas vēsturi kā gudras, demokrātiskas sabiedrības priekšnoteikumu. Lai to īstenotu platformai "Atslegas.tv" jākļūst par noderīgu papildu izziņas avotu, ko skolotāji izmanto vēstures apguves bagātināšanai līdzās jau esošajiem obligātās mācību vielas alternatīvām, jārosina lielāka skolnieku interese par vēsturi, kā arī jāattīsta skolnieku kritiskā domāšana, cēloņsakarību izpratne un diskusiju prasme," stāsta platformas veidotāji.

Interneta platformā "Atslegas.tv" vienuviet var atrast visas 50 raidījuma "Atslēgas" sērijas, tulkotas krievu un angļu valodās, sniedzot iespēju par Latviju vairāk uzzināt plašākai auditorijai gan Latvijā, gan diasporai ārpus valsts robežām.

Latvijas valsts simtgades programmā Mārtiņa Ķibilda un VFS Films radīto vērienīgo TV raidījumu ciklu "Atslēgas" veido 50 sērijas 15 minūšu garumā un tas ir viens no apjomīgākajiem TV dokumentālā žanra projektiem, kāds jebkad tapis par Latvijas vēsturi.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!