Aktualitātes
21.11.2019

Latvijas Radio 3 būs klausāms jauns raidījums par vizuālo mākslu

Komentē
0

No 23. novembra Latvijas Radio 3 "Klasika" ēterā skanēs jauns raidījums par mākslas procesiem. To veidos četri mākslas eksperti: mākslas zinātniece Laima Slava, mākslas kritiķis Vilnis Vējš, kuratori Kaspars Vanags un Līna Birzaka-Priekule.

Raidījums "Mākslas vingrošana. Sarunas par vizuālo" atspoguļos mākslas notikumus Latvijā un pieskarsies arī pasaules strāvojumiem, pievēršot uzmanību būtiskiem un interesantiem jautājumiem vizuālās mākslas norisēs.

""Mākslas vingrošana" – tā būs profesionāļu saruna, kurā tiks aplūkotas būtiskas vizuālās mākslas tēmas, kas skar gan aktuālos jautājumus – izstādes, procesus, dažādas problēmas –, gan to sasaisti ar mākslas mantojumu. Tāpat raidījuma veidotāji pievērsīs uzmanību konkrētiem māksliniekiem, stiliem, kuratoru un organizatoru darbam, mākslas institūcijām," teikts jaunā raidījuma aprakstā.

Pirmā "Mākslas vingrošanas" sērija būs veltīta jaunajiem mākslas kritikā, un tajā viesosies Tomass Pārups un Helmuts Caune. "Tā kā šis ir pirmais raidījums, mēs runāsim par pirmo reizi. Arī par nākamo reizi un tā tālāk, līdz jaunākajiem iespaidiem," pirmās pārraides tēmu ieskicē Vējš. "Cilvēki saka, ka viņi nesaprot jauno mākslu un baidās iet uz izstādēm, kur neko nesaprot. Lūk, mani interesē, kā normāli, jauni džeki tomēr ir nonākuši līdz tādai situācijai, ka ne vien iet un skatās mākslu, bet pat izsakās par to. Vai mūsdienu māksla ir pieejama katram, un kā pie tās nokļūt? Vai mākslu kaut kā jāmēģina "iemānīt" cilvēkiem, vai arī jāpaļaujas, ka tā ceļu atradīs pati?"

Raidījums būs klausāms katru otro sestdienu plkst. 14:05 (atkārtojums – otrdienās plkst. 18:30).

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!