Foto: Wikimedia Commons.
 
Aktualitātes
09.08.2022

Larsam fon Trīram diagnosticē Parkinsona slimību

Komentē
0

Dāņu režisoram Larsam fon Trīram konstatēta Parkinsona slimība, atsaucoties uz Trīra studijas "Zentropa" publisko paziņojumu, vēsta "The Guardian".

Pirmdien publicētajā paziņojumā minēts, ka režisors ir "optimistiski noskaņots", saņem atbilstošu palīdzību un turpina darbu pie deviņdesmitajos iesāktā seriāla "Karaliste" pēdējās sezonas, kas pirmizrādi piedzīvos Venēcijas kinofestivālā augustā.

Paziņojumā arī apstiprināts, ka Trīrs plāno piedalīties atsevišķos mediju pasākumos seriāla pirmizrādes laikā, taču turpmāk retāk apmeklēs publicitātes pasākumus.

Diagnozi 66 gadus vecais režisors esot saņēmis vasaras sākumā, taču 2018. gadā režisors intervijā "The Guardian" roku trīcēšanu skaidroja ar atteikšanos no alkohola un antidepresantiem.

Karjeras laikā fon Trīrs ir saņēmis vairākus augstus novērtējumus, tostarp Kannu kinofestivāla "Zelta palmas zaru" par filmu "Dejotāja tumsā". Režisora gaidāmais darbs "Karaliste" turpinās 1994. gadā aizsākto miniseriālu par noslēpumainiem notikumiem kādā dāņu slimnīcā un pēc pirmizrādes būs skatāms platformā "Mubi".

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!