Aktualitātes
30.07.2021

Klajā nāk Denisa Paškeviča džeza projekta "Ten Ka" skaņu plate

Komentē
0

Džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" paspārnē klajā nāk saksofonista, flautista, komponista, aranžētāja un improvizatora Denisa Paškeviča solo projekta "TEN KA" albums "Sonic Geometry: Structures Patterns and Forms".

Deniss Paškevičs ir viens no Baltijas vadošajiem džeza mūziķiem un retajiem Baltijas reģiona māksliniekiem, kurš iekļauts Eiropas Džeza ģimenes kokā, kur minēts kā sava, unikāla stila pamatlicējs Latvijā.

天火 jeb "ten ka" nozīme japāņu valodā ir "debesu uguns". Būdams multinstrumentālists un komponists, Paškevičs "TEN KA" mūzikā apvieno džeza un mūsdienu ritmiskās mūzikas skaņas, eksperimentus un improvizācijas. Paškevičs veido akustiskas un elektroniskas modulāras skaņu ainavas, kas balstās tradīcijā un radošajā brīvībā.

Albuma "Sonic Geometry: Structures Patterns and Forms" ierakstu sesija norisinājās trīs dienu garumā Rīgas Skaņu ierakstu studijā Reformātu baznīcā Vecrīgā. Līdzās saksafonam, flautai un analogajiem modulārajiem sintezatoriem, ierakstā izmantots arī preperēts "Steinway & Sons" flīģelis, kā arī "Fender Rhodes" elektriskās klavieres.

"Jaunais albums ir stāsts par skaņas būtību. Nevaru sevi nodalīt no tā, ka esmu akustiskā džeza mūziķis un vairāk nekā 25 gadi manas dzīves ir bijuši saistīti tieši ar saksofonu, bet, domājot par modulāro sintēzi, es meklēju iespēju šo akustisko skaņu atdzīvināt un pavairot caur elektrosignāliem. Šis ieraksts ir programmātiska mūsdienu mūzika. Tā nav tikai elektroniska mūzika, tikai improvizēta mūzika vai tikai džezs, bet gan mūzikas apvienojums, rezonanses, skaņas. Kā vēsta mana albuma nosaukums, tā ir skaņas ģeometrija – struktūras, paterni un dažādas formas. Uz skaņu plates vāciņa ir mans mākslas darbs – ar ogli zīmēta grafika, kam dots nosaukums "ascending" jeb augšupejošs tulkojumā no angļu valodas. Lai gan ticu, ka ikviens, skatoties uz šī albuma vāciņu, ieraudzīs savus siluetus un savas sajūtas", par jauno ierakstu stāsta Deniss Paškevičs

"Modulārā džeza projekta "TEN KA" programma "Skaņas ģeometrija" turpina džeza tradīcijas pārdefinēšanu un apvieno brīvās improvizācijas un laikmetīgās mūzikas skaņas. Šis ir personīgs ieraksts. Ritma kontemplācija mijas ar izkoptas modulārās sintēzes spriedzi. Tajā ir pieredzes un dzimtās pilsētas Rīgas skaņu ģeometrijas atbalss," skaņu plates ievadvārdos raksta mūzikas apskatnieks Mikus Solovejs.

Albums "Sonic Geometry: Structures Patterns and Forms" ierakstīts pinīgi analogi, magnētiskajā lentē skaņu režisora Aleksandra Vaicahovska vadībā, asistējot Vilnim Kaksim, Mārtiņam Krastiņam un Mārtiņam Saulespurēnam, bet plates vāka dizainā izmantotas fotogrāfa Okskara Upenieka fotogrāfijas

"TEN KA" albums "Sonic Geometry: Structures Patterns and Forms" izdots vinila plates formātā, kā arī ir pieejams Spotify un citās mūzikas straumēšanas vietnēs un izdevniecības Jersika Records Youtube un Bandcamp profilos.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!