Aktualitātes
26.02.2020

Kirils Serebreņņikovs veidos filmu par Aušvicas ārstu Jozefu Mengeli

Komentē
0

Krievu režisors Kirils Serebreņņikovs savu jauno filmu veidos par Aušvicas koncentrācijas nometnes galveno ārstu Jozefu Mengeli. Filmas scenārija pamatā ir franču rakstnieka Olivjē Geza romāns "Jozefa Mengeles pazušana" ("La Disparition de Josef Mengele"), raksta ārvalstu mediji.

Filma vēstīs par vācu ārstu Jozefu Mengeli, kurš nacistiskās Vācijas laikā bija Aušvices koncentrācijas nometnes galvenais ārsts un veica ar ieslodzītajiem eksperimentus, kā arī izvēlējās, ko sūtīt uz gāzes kamerām. Mengele bija izpelnījies iesauku "nāves eņģelis".

Pēc Otrā pasaules kara Mengele aizbēga uz Dienvidameriku, kur nodzīvoja vairākus gadu desmitus.

Savā romānā franču rakstnieks Olivjē Gezs stāstījumu veido pirmajā personā – paša Mengeles acīm. Gezs kopā ar Serebreņņikovu piedalījies arī filmas scenārija veidošanā.

Pagaidām nav zināms, kad filma nonāks uz lielajiem ekrāniem.

Filma par Jozefu Mengeli būs jau devītais Kirila Serebreņņikova kinodarbs, līdz šim jaunākais darbs – filma "Vasara" ("Leto") par kulta dziedātāju Viktoru Coju – bija iekļauts Kannu kinofestivāla oficiālajā konkursa programmā.

Serebreņņikovs, kurš vairākkārt iestudējis teātra izrādes arī Latvijā, atradās mājas arestā kopš 2017. gada augusta, kad tika apsūdzēts par 133 miljoniem rubļu (1,8 miljoni eiro pēc pašreizējā kursa) piesavināšanos (šāda summa no valsts līdzekļiem tika piešķirta vienam no Maskavas Gogoļa centra teātra projektiem).

Serebreņņikovs, tāpat kā pārējie apsūdzētie, izvirzītās apsūdzības noraidījis un uzskata, ka tās ir politiski motivētas, jo režisors atklāti kritizējis prezidenta Vladimira Putina režīma politiku, arī 2014. gadā īstenoto Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju. 2019. gada aprīlī Serebreņņikovs no mājas aresta tika atbrīvots, taču viņam ir liegts izbraukt no valsts.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!