Aktualitātes
03.02.2023

Juris Simanovičs izziņo trešo soloalbumu "Mīlestības metastāzes"

Komentē
0

Rīgas mūziķa Jura Simanoviča jaunais soloalbums "Mīlestības metastāzes" tiks izdots vinila plates un kasetes formātā, un tā prezentācija notiks 14. februārī Anglikāņu baznīcā.

"Līdzās Jura Simanoviča daiļradē vienmēr klātesošajiem stāstiem par mīlestību un nāvi, viena no albuma virsotnēm ir dziesma "Mīlas stratēģijas". Tā runā par pāra attiecībām, kas ilgst jau kādu ilgāku laiku un iegājušas tajā fāzē, kad romantika vairs nav vienīgā tajās valdošā noskaņa," teikts paziņojumā presei.

Albums "Mīlestības metastāzes" būs pieejams arī visās mūzikas straumēšanas platformās un Bandcamp. Pirmais singls no gaidāmā albuma ar nosaukumu "Gaismas narkomāni" jau ir publiskots un pieejams klausītājiem šeit.

Albuma prezentācijas koncerts notiks 14.februārī plkst. 21.00 Anglikāņu baznīcā. Tajā piedalīsies arī grupa "Bez grēka ieņemtie", kurā piedalās Adrians Grīns ("Dz", "Les Attitudes spectrales" u.c), Līga Neilande ("Ivars bez F" bundziniece un vairāku dziesmu autore) un Rihards Paegle (dziesminieks, kas zināms arī ar skatuves vārdu "Vienkāris").

Juris Simanovičs līdz šim ir izdevis jau divus solo albumus, kā arī spēlējis vairākās grupās, no kurām viszināmākā varētu būt "Bērnības Milicija". "Mīlestības metastāzes" ir viņa trešais solo albums, kas izdots astoņus gadus pēc iepriekšējā ("Kā samierināties ar savu nenozīmību") un 11 gadus pēc pirmā ("Riperogrāfija"). Tas ierakstīts ilgajā pandēmijas periodā, mājsēdē, lielākoties mūziķa dzīvoklī Rīgā. Izņemot tituldziesmu,  visu ierakstu Juris veicis vienatnē. Albuma tituldziesmas ieskaņošanā piedalījās kolektīvs ar nosaukumu "Aleponijas Eņģeļi".

Albuma noformējuma dizainu arī šoreiz ir veidojis arhitekts Ivars Veinbergs. Albuma izdošana ir aģentūras MOO/music observation organization producēta. 

Juris Simanovičs ir spēlējis vairākās grupās, tādās kā "Bērnības Milicija", "Divi Pieminekļi", "Ēnu Kaleidoskops", "Mazie Smirdīgie Kociņi", "Tie Jēži", "Nepilngadīgā Anna", "Telekoma", "Mūc", "Dz" u.c. "Bērnības milicija" tiek uzskatīta par vienu no vadošajām savas paaudzes indie grupām. Juris zināms arī kā viens no Rīgas bāra "Aleponija" īpašniekiem un bārmeņiem. Tur bieži notiek koncerti, grāmatu prezentācijas un citi mākslas notikumi. Tur arī tapis projekts "Aleponijas Eņģeļi", kas ir bāradarbinieku un pastāvīgo apmeklētāju koris diriģenta Linarda Kalniņa vadībā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!