Aktualitātes
26.01.2023

Jaunā grāmatā apkopotas 15 Latvijas autoru esejas par rakstīšanu

Komentē
0

Apgādā "Dienas Grāmata" izdots eseju krājums "Rakstniecības laboratorija", kurā piecpadsmit Latvijas rakstnieki dalās pārdomās par rakstīšanas procesu.

Viena no eseju autorēm, rakstniece Inga Žolude, izdevumu raksturo šādi: "Šī grāmata sniedz unikālu iespēju ielūkoties piecpadsmit mūsdienu latviešu rakstnieku laboratorijās. No funkcionāli praktiskām līdz alķīmiski mistiskām vai pat dievišķām savā iekārtojumā, tās glabā praktiskus padomus, teorētiskas nostādnes, filozofiskas pārdomas un personiskas refleksijas. Šie aizkadra stāsti atklāj, kā vispār kaut kas tiek radīts, un izgaismo tos instrumentus, kas noderēs ikvienam, kurš nodomājis rakstīt, vai ikvienam lasītājam, kurš jebkad vēlējies uzzināt vairāk par teksta tapšanu."

Grāmatā lasāmas Andra Akmentiņa, Gunta Bereļa, Māra Bērziņa, Ingas Gailes, Noras Ikstenas, Ilzes Jansones, Arno Jundzes, Laimas Kotas, Andras Manfeldes, Gundegas Repšes, Daces Rukšānes, Kristīnes Ulbergas, Osvalda Zebra, Andra Zeibota un Ingas Žoludes esejas.

“Līdz 18. gadsimtam rakstīšanu mēdza uzskatīt par maģisku darbību. Arī šodien vārda mākslu apvij savāda slepenības gaisotne: nav viena pareiza skaidrojuma tam, kā teksts kļūst par literatūru, literatūra — par dzīvi, bet dzīve — par tekstu. Daudz kas nav skaidrs, tumša padarīšana. Taču šajā grāmatā apkopotās esejas palīdzēs ielūkoties aiz plīvura un gūt dzīvu priekšstatu par to, kas tad īsti notiek mūsdienu latviešu prozaiķu darbistabās, dvēselēs un prātos,” raksta Svens Kuzmins.

Grāmatas mākslinieks ir Jānis Esītis.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!