Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
11.04.2023

Igaunija varētu kļūt par pirmo Baltijas valsti, kas pieņem laulību vienlīdzību

Komentē
0

8. aprīlī Igaunijā noslēgts jaunās valdības koalīcijas līgums, kurā kā viena no prioritātēm izvirzīta laulību vienlīdzības pieņemšana. Ja šis plāns tiks īstenots, Igaunija kļūs par pirmo no trim Baltijas valstīm, kas juridiski atzīst viendzimuma pāru tiesības uz laulību.

Pēc pēdējām vēlēšanām Igaunijas premjerministres Kajas Kallasas vadītajā koalīcijā vairs neietilpst nacionālkonservatīvā partija "Tēvzeme", bet tās vietā stājusies partija "Igaunija 200". Līdz ar to jauno koalīciju veidos trīs liberāli ievirzīti politiskie spēki – Kallasas labēji centriskā "Reformu partija", kreisi centriskā "Sociāldemokrātiskā partija" un jaunpienācējs "Igaunija 200".

"Gandrīz desmit gadu laikā progress attiecībā uz viendzimuma pāru tiesībām Igaunijā ir bijis minimāls," izdevumam "Politico" sacīja iekšlietu ministrs un Igaunijas Sociāldemokrātiskās partijas priekšsēdētājs Lauri Lēnemetss. "[Tagad] visas trīs koalīcijas sarunās iesaistītās partijas ir liberāli progresīvas, un divas no tām atbalsta gan reģistrēto partnerattiecību ieviešanas aktu pieņemšanu, gan arī viendzimuma laulības."

Laulību vienlīdzībai ir stingrs atbalsts "Igaunijas 200" un "Sociāldemokrātiskās partijas" rindās, taču, kā norāda "Politico" zināma šķelšanās šajā jautājumā vērojama pašas Kallasas vadītajā "Reformu partijā". Par spīti tam, vienošanos izdevies panākt un jau nākamnedēļ jaunais parlaments nodos zvērestus.

Lai gan jau 2014. gadā Igaunijā tika ieviests partnerattiecību likums, konservatīvās partijas, kas pēdējos gados bija valdības sastāvā, kavēja likuma pilnvērtīgu īstenošanu. Ja topošā valdība pieņems laulību vienlīdzību, Igaunija kļūs par pirmo no piecpadsmit bijušajām padomju republikām, kas juridiski atzīst viendzimuma pāru tiesības uz laulību.

Jaunajā Igaunijas parlamentā, kas tika ievēlēts 5. martā, trim valdošās koalīcijas partijām kopā ir 60 no pavisam 101 mandāta.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!