Aktualitātes
12.08.2022

"Homo Novus" aicina piedalīties bezmaksas meistarklasēs

Komentē
0

Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus" laikā skatuves mākslas profesionāļiem un citiem interesentiem no Latvijas un ārvalstīm būs iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās un meistarklasēs pie pasaulē atzītiem māksliniekiem. Visās meistarklasēs dalība ir bez maksas.

No 1. līdz 4. septembrim Rīgā norisināsies vācu un beļģu izcelsmes mākslinieka Davida Vēbera-Krebsa un itāļu, beļģu izcelsmes kuratora un dramaturga Simones Basani darbnīca “Un tad durvis atkal atvērās – pēc kā mēs, skatītāji, šobrīd visvairāk alkstam?”. Pirmā Covid-19 viļņa laikā Davids Vēbers-Krebss piedāvāja māksliniekiem piedalīties kolektīvā iztēles projektā un uzrakstīt, kādu viņi iztēlojas teātra nākotni brīdī, kad teātri ir slēgti un nav zināms, kad, kā un vai vispār tiks atkal atvērti. 2021. gada vasarā mākslinieki tikās ar dažāda vecuma, kultūru un profesiju skatītājiem Rēzeknē un Rīgā. "Homo Novus" laikā Davids un Simone vēlas pētīt šos arhīva materiālus kopā ar vietējo mākslinieku un ekspertu grupu, lai meklētu atbildi uz jautājumu – kas tad ir tas, pēc kā mēs, skatītāji, šobrīd visvairāk alkstam? Pieteikšanās darbnīcai līdz 12. augustam šeit.

No 6. līdz 10. septembrim Latvijas Nacionālajā bibliotēkā sadarbībā ar biedrību "Horeogrāfu asociācija" norisināsies amerikāņu mākslinieka Perel meistarklases "Pārdēvēt un atbrīvot no ķermeņa – kā veidot somatisko izpratni un atrast vārdus tam, kas un kādi mēs esam". Perel piedāvās apgūt dažādas prasmes, kas ļautu iztēloties vienlīdzīgāku kultūras ainavu – tādu, kas ietver visdažādākos ķermeņus, pieredzes un izceļ cilvēka sarežģītību. Četras meistarklases paredzētas profesionāliem skatuves māksliniekiem un viena atvērtā nodarbība domāta ikvienam interesentam, sevišķi aicinot piedalīties cilvēkus ar dažāda veida invaliditāti. Pieteikšanās meistarklasēm līdz 16. augustam šeit.

Nīderlandes dejas dramaturģe Merela Hēringa piedāvās divu dienu ilgu pasākumu "(Kopīga) Jaunas starptautiskās realitātes radīšana", kura laikā ar dalībniekiem pētīs starptautisko sadarbību caur ētikas prizmu. Māksliniece piedāvās dažādus paņēmienus lielāko izaicinājumu, vēlmju un bažu formulēšanai. Pieteikšanās notikumam līdz 20. augustam šeit.

"Homo Novus" festivāla skolu šogad vadīs "dzīvās mākslas" un "faivā" (uz ķermeņa attīstību vērsta prakse no Tongas salu karalistes un Sidnejas, Gadigalu tautas zemes) praktizētāja un māksliniece Latai Taumoepo, kā arī starpdisciplinārais mākslinieks Braiens Fuata. "MONUMENTAL (pagaidu nosaukums)" atgādina neveiklu projekta melnraksta virsrakstu, kurā frāze "pagaidu nosaukums" izjauc vārda "monumentāls" jēgu, jo norāda uz pretējo – nepabeigtību un atrašanos tapšanas procesā. Ar performatīvas darbības un dramaturģijas palīdzību festivāla skolas dalībnieki kopā ar māksliniekiem pētīs vietējos materiālus un ainavu, festivāla programmu kā neviennozīmīgu telpu. Pieteikšanās līdz 20. augustam šeit.

Jaunā teātra festivāls "Homo Novus" meklē arī brīvprātīgos. Palīgu pienākums būs palīdzēt producentiem un māksliniekiem gatavošanās procesā, kā arī nodrošināt apmeklētāju sagaidīšanu informācijas centrā un norises vietās. Pieteikšanās līdz 15. augustam šeit.

Starptautiskais jaunā teātra festivāls “Homo Novus” šogad notiks no 2. līdz 11. septembrim un būs veltīts tumsai un cilvēku spējai attīstīt iekšēju redzēšanu. Pilna programma vēl tiks izziņota.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!